Hero Sverige AB

Operativ Chef/COO

På Hero Sverige vill vi utveckla det svenska flyktingmottagandet. Vi står för värderingar om lika värde, professionalism och öppenhet. Med visionen att möjliggöra en ny framtid verkar vi för snabbare etablering i samhället och på arbetsmarknaden. Vi vill skapa ett bättre tillvaratagande av nyanländas kompetens. Hero Sverige arbetar med ensamkommande, asylboende, kompetensutveckling, jobbförmedling och tolktjänster, dvs. hela kedjan för etablering i Sverige.

Hero har etablerat på flera platser i Sverige. Hero Sverige har åtta asylboende och tio hem för ensamkommande där utbildning, aktiviteter och kontakt med det svenska samhället står i centrum. Hero i Norge har över 28 års erfarenhet med 50 asylboende och 5 000 asylsökande. Det är ett uppdrag som medför ansvar. Vår erfarenhet är att det går att kombinera medmänsklighet med ansvarstagande företagande. Hero leddes i 20 år av Ahmed Bozgil som själv hade bakgrund som politisk flykting och asylsökande. Hero Sverige AB omsätter 2016 ca 350 miljoner kr/år.

Vi söker en Operativ Chef

Som Operativ Chef sitter du i Hero Sveriges ledningsgrupp och får en avgörande funktion där din primära uppgift blir att se till att Hero fortsätter växa och utvecklas för att bli ledande i Sverige. Detta innebär att leda den dagliga driften i tätt samarbete med VD och Regionchefer. I arbetet ingår att kontinuerligt identifiera nya affärsmöjligheter, ex. nya samarbeten, affärsområden, fastigheter och fastighetssamarbeten samt vara med och driva upphandlingar och nya avtal. Rollen innebär också att affärsutveckla Hero i form av utbildning av de anställda tillsammans med HR och hitta nya möjligheter samt förmedla Heros vision.

Vem är du?

• Du har relevant akademisk utbildning exempelvis som beteendevetare, statsvetare, ekonom eller motsvarande.

• Du har erfarenhet av chefspositioner och är en stark ledare samt är duktig på att bygga relationer och har en känsla för försäljning

• Du är noggrann och duktig på att uttrycka dig på svenska och engelska både i tal och skrift.

• Vi tror att du drivs av förändring och vill ha ett jobb där den ena dagen inte är den andra lik.

• Flyktingfrågor är något du tycker är viktigt och du vill kombinera ditt engagemang med affärsmässighet. Tidigare arbete med asylfrågor är meriterande.

• Ett ytterligare språk är meriterande som t ex Arabiska, tigrinja eller pashto.

• Du har B-körkort.

Anställningen

Hero Sveriges huvudkontor ligger i Stockholm. Våra asylboenden och hem för ensamkommande ligger i Botkyrka, Lidingö, Kungsbacka, Gävle, Ragunda, Oskarshamn, Göteborg, Åre, Hagfors, Mora, Sollefteå, Hällefors och Vindeln. Hero Sverige AB är medlemmar i arbetsgivarorganisationen Almega och har kollektivavtal med Unionen. Hero Sverige har varit initiativtagare till och sitter i styrelsen till branschorganisationen Almega Asylboendeföretagen.

Så ansöker du

För mer information om tjänsten kontakta gärna Alexander Westlund på alexander.westlund@headagent.se, +46(0)72 301 01 94, Ceciclia Herlitz på cecilia.herlitz@headagent.se, +46(0)70 419 27 13