HSB

Samordningsledare Hyresfastigheter och Ekonomi

HSB RIKSFÖRBUND SÖKER

SAMORDNINGSLEDARE INOM HYRESFASTIGHETER OCH EKONOMI

MED PLACERING I STOCKHOLM

Vill du vara med på resan och bidra i det strategiska arbetet med utvecklingen av bland annat hyresrelaterade tjänster inom HSB, Sveriges största privata hyresvärd? Vill du aktivt verka för att HSB ligger i frontlinjen inom detta område? Brinner du för att skapa konkret och tydlig nytta för en värderingsstyrd medlemsorganisation?

FÖRETAGET

HSB är en av Sveriges största och mest anrika fastighetsförvaltare, bostadsproducenter och medlemsorganisationer. Visionen är att vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet och kärnvärderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan ska vara tydliga. Uppdraget är att i samverkan med medlemmarna skapa det goda boendet. Riksförbundets verksamhetsidé som den samordnande riksfunktionen är att stödja de regionala föreningarna genom att under HSBs gemensamma varumärke, driva samordning inom effektivitet och tillväxt samt stärka HSBs roll i samhället. Läs mer om HSB och om oss som arbetsgivare på www.hsb.se .

Rollen som Samordningsledare är en central roll på HSB där du ges en unik möjlighet att samordna och driva den gemensamma utvecklingen inom områdena Hyresfastigheter och Ekonomi. Vi är, som andra, noga med att du har rätt erfarenhet på pappret, men ännu viktigare är att du delar vår värdegrund och förhållningssätt, och att du kommer till oss med ett öppet sinne och ambitionen att aktivt vara med och forma HSB och Riksförbundets framtid!

ARBETSUPPGIFTER/ANSVAR

Rollen som Samordningsledare innefattar ett huvudansvar för att driva och koordinera Riksförbundets samordningsuppdrag gällande sakområdena Hyresfastigheter och Ekonomi. I rollen kommer du att delta i etableringen och uppbyggnaden av nätverk och relaterade styrgrupper för gemensam utveckling inom dessa två områden. Denna roll ska även säkra att arbetet i nätverken operativt fungerar och utvecklas genom att ansvara för och aktivt arbeta med att:

•Koordinera, planera och säkerställa att arbetet genomförs och följs upp utifrån befintliga aktivitetskort, styrdokument, stadgar och lagar samt samordna och driva nätverken

•Skapa konkret nytta för nätverksdeltagarna och därmed HSBs regionföreningar

•Utveckla en tydlig och välfungerande samverkan med HSB Affärsstöd och övriga nätverk inom HSB.

Rollen innebär att självständigt driva, planera, genomföra och följa upp verksamhet och projekt utifrån de fastställda målen. Vidare ska du i rollen ansvara för att utveckla goda och långsiktiga kund- och leverantörsrelationer samt bidra till att HSB-föreningarna samverkar och utvecklas inom ansvarsområdena.

Fakta:

•Rapporterar till Chef Affärs- och Verksamhetsutveckling på Riksförbund

•Projektledande resultat- och budgetansvar

•Placering på HSBs kontor på Fleminggatan

DIN PROFIL

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi och som har jobbat minst fem år inom affärs och tjänsteutveckling. Vidare har du förmågan och erfarenheten av att driva komplexa utvecklingsprocesser och verksamhetsutveckling på såväl operativ som strategisk nivå i komplexa miljöer. Erfarenhet från projektledning är ett krav och du har mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt. Vi ser gärna att du är duktig ledare där tidigare personalansvar är meriterande.

Du är affärsmässig med god problemlösningsförmåga, flexibelt, proaktivt och lösningsorienterat förhållningssätt i kombination med ett starkt driv, engagemang, struktur och noggrannhet. Du är självständig med en väl utvecklad kommunikativ och social förmåga och en stor portion tålamod och uthållighet. För att lyckas i denna roll ser vi att du är behovs- och kundorienterad med vana och driv att arbeta uppdrags- och målorienterat.

VÅRT ERBJUDANDE

Vi strävar hela tiden efter att bli bättre, både som företag och som arbetsplats, och det blir vi när våra medarbetare utvecklas. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning hos oss en bra investering i din karriär. Vår organisation präglas av våra kärnvärderingar och beslutsvägarna här är korta, vilket också innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får också stor frihet under ansvar i arbetet och vi försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Vi förväntar oss att du bidrar till företagets framgång och vi lovar att dina insatser värdesätts. Möjligheterna finns hos oss.

OMFATTNING

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 % tjänstgöringsgrad, med tillträde snarast möjligt.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med Head Agent. För mer information är du därför välkommen att kontakta Cecilia Brinck på telefon: +46 736 19 85 15 cecilia.brinck@headagent.se eller Cecilia Herlitz på +4670 19 27 13 cecilia.herlitz@headagent.se . Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din meritförteckning tillsammans med ett personligt brev märkt ”Samordningsledare Hyresfastigheter och Ekonomi” så snart som möjligt till cecilia.herlitz@headagent.se

Varmt välkommen med din ansökan!