Scanmast

Försäljnings- och marknadschef till Scanmast

Scanmast projekterar, bygger och ordnar allt som har med teknikbärare att göra. Både i luften, genom master och torn, och under marken när det handlar om fiber som ska dras. Med andra ord ser vi till att vi har 4G i våra telefoner och fiber i våra hem, att det fortfarande är ljust på fotbollsplanen när solen går ner och att industriområden har bevakningskameror som går att lita på. Vi har verksamhet i både Sverige och Norge.www.scanmast.com

Det hela började i Mora 1929 när uppfinnaren och konstruktören Anders Wikstrand konstruerade en metod för att göra stegar av tunnväggiga stålrör. Det blev grunden till företaget WIBE som han startade ihop med finansiären Victor Berg. På 1960-talet byggde vi de radio och tv-master som finns över hela Sverige. Och som står kvar än idag. Sedan dess har vi levererat tusentals torn, stagade master och fackverksbalkar som står på alla möjliga och omöjliga platser och utsätts för sol, nederbörd, is och kraftiga vindar.

2009 bildades Scanmast och företaget är stationerat i Mora. Företaget befinner sig i en stark tillväxtfas och söker nu en Försäljnings- och marknadschef.

Som Försäljnings- och marknadschef kommer du att leda och utveckla försäljnings- och marknadsorganisationen, med starkt fokus på försäljning och tillväxt. Tjänsten är stationerad i Mora och initialt ser man att du behöver vara ca fyra dagar i veckan i Mora. Men då många av bolagets kunder finns i Stockholm kommer du framöver att kunna arbeta stor del av tiden i Stockholm. Företaget har ett kontor i Kista. Du har personalansvar för en marknadskommunikatör, materialförsäljning, innesäljare, utesäljare och KAM:ar (drygt 10 personer totalt). Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Sätta årsplan för försäljnings- och marknadsaktiviteter, utifrån mål och vision.
 • Bygga relation på beslutsnivå hos kunder och prospects.
 • Utveckla och implementera processer och rutiner samt ett CRM-system.
 • Tillsammans med HR och VD utveckla och utbilda säljarna.
 • Tillsammans med HR och VD utveckla och ta fram ett bonussystem. 
 • Budget- och personalansvar.

Din erfarenhet

 • Ledarerfarenhet.
 • Gedigen erfarenhet av framförallt försäljning, men också marknadsföring.
 • Erfarenhet av försäljning inom telekom/IT/teknik-branschen.
 • Erfarenhet av att ha byggt upp/utvecklat en försäljningsorganisation.
 • Gärna ett upparbetat nätverk inom telekom/IT/teknik.

Personliga egenskaper

På Scanmast brinner vi för det vi gör. Du kommer att ha en viktig roll för bolagets utveckling och tillväxt framåt och för att lyckas i rollen krävs ett stort engagemang i kombination med ett affärs- och resultatfokus. Som person är du trygg, ödmjuk och strukturerad. 

Scanmast erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i ett företag med goda framtidsutsikter. Vi är företaget som bär framtidens teknik!

För mer information, vänligen kontakta Karin Bergström (070-3252230) karin.bergstrom@headagent.se eller Matilda Segelström (076-001352) matilda.segelstrom@headagent.se