Arriva

Business Intelligence Analyst

Arriva Sverige är ett serviceföretag drivet av människor, för människor. Vi erbjuder trafiklösningar med buss och tåg till resenärer i hela Sverige och drivs av ambitionen att öka kollektivtrafikens andel. Vi är 4 300 medarbetare och levererar service till omkring 170 miljoner resenärer varje år. Vi är en del av Arrivagruppen och finns etablerade i 14 europeiska länder. Arriva ägs av Deutsche Bahn.

Är du bra på att snabbt sätta dig in i företags behov av rapportering och hantering av information? Vill du arbeta med komplexa affärskrav för information och omsätta dem i robusta tekniska systemlösningar? Klarar du av att ha ett strategiskt perspektiv men samtidigt arbeta med konkreta operativa affärsförbättrande BI-lösningar? I så fall är kanske ett jobb inom Arriva Sveriges BI avdelning någonting för dig.

Arriva Sveriges Business Intelligence avdelning är en enhet som jobbar nära verksamheten och har många beröringspunkter med business controlling och finans, ambitionen är dock att utöka detta till att i högre omfattning omfatta hela verksamhetens informationsbehov. BI avdelningen i Sverige ingår i den svenska organisation men är också del i ett större koncernövergripande BI nätverk med sitt centrum i London. BI avdelningen är belägen på det svenska huvudkontoret på Liljeholmsstranden 5 i Liljeholmen.

Om jobbet

Du kommer att ingå i vår BI avdelning och en stor del av ditt jobb kommer att bestå i att medverka till en förståelse för de externa och interna kundernas behov rörande information, analys och rapportering. Du skall sedan arbeta med att omsätta dessa affärsbehov till konkreta systemlösningar samt även arbeta med att säkerställa användandet och användarvänligheten på vår BI plattform.

Dina viktigaste arbetsuppgifter kommer att vara:

• Förstå, utmana och svara på kundernas behov av rapportering och hantering av information.

• Kunna verksamhetens data och datastrukturer väl, om inte bäst, för att kunna leverera professionell sparring till BI avdelningens kunder.

• Utveckla datamodeller och BI rapporteringslösningar så att de understödjer verksamhetens behov.

• Säkerställa företagets förståelse för de Business Intelligence-verktyg som finns och kommer göras tillgängliga.

• Medverka i Arriva Sveriges BI implementeringsprojekt och säkerställa den fortsatta designen och utrullningen av våra BI lösningar som bygger på data från SAP och andra källsystem.

• Arbeta ad hoc med att lösa informationsrelaterade problem och utveckling rörande verksamhetsinformation och analys samt administrera BI plattformen med tillhörande processer.

Om dig

Vi föreställer oss att du:

• Har relevant utbildningsbakgrund för att omsätta affärskrav rörande ledningsinformation och rapportering till robusta BI-lösningar baserade på moderna BI verktyg. Examen som civilekonom, systemvetare, civilingenjör eller motsvarande är meriterande.

• Har erfarenhet av arbete med BI, beslutsstöd och system antingen som sytemutvecklare, informationsdriven business controller eller BI konsult. Är praktiskt och teoretiskt skicklig rörande informationshantering och informationsstrukturer.

• Har erfarenhet av arbete med moderna BI verktyg. Meriterande är erfarenhet inom SAP, samt cloudbaserade BI tjänster som AWS/Azur (Tableau, Birst, QuickSight) .

• Kommunicerar obehindrat muntligt och skriftligt på engelska och svenska.

• Erfarenhet av transportbranschen är en fördel, men inte ett krav.

Som person är du strukturerad samt snabb på att sätta dig in i verksamhetens behov och duktig på att kommunicera med alla typer av medarbetare. Du tar ägandeskap, levererar samt tycker om att skapa strukturer ur komplex information.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Alexander Westlund: alexander.westlund@headagent.se, +46 723 01 01 94 eller Carolyn Sander: carolyn.sander@headagent.se, +46 734 25 45 50.