TV4-gruppen

Key Account Manager

TV4 har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till svenska folket i över 25 år. Med en stor mängd tv-kanaler och andra tjänster, inte minst när det gäller tv på nya plattformar, är TV4 i dag ett komplett mediehus fyllt av möjligheter för såväl tittare, annonsörer som samarbetspartners. TV4 (reklam-tv) och C More (betal-tv) är affärsenheterna som bedriver tv- och streamingverksamhet i Sverige och Finland inom affärsområdet Bonnier Broadcasting.

Till TV4-gruppen söker vi nu en Key Account Manager till kontoret i Stockholm. I din roll som Key Account Manager på TV4-Gruppen har du en nyckelroll i en ny försäljningsorganisation där du har ansvar att säkerställa en god och framåtdrivande affärsrelation mellan TV4-Gruppen och deras kunder. Du erbjuder hela TV4-Gruppens portfölj av nationella, regionala och lokala lösningar till kunderna. Detta kan vara allt från traditionella kampanjer lokalt till nationellt sponsorskap till konceptuella lösningar såsom associationsrätt och event. KAM-teamet kommer att bestå av cirka tio Key Account Managers och rapportering sker till försäljningschef.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med löpande försäljning, kundbearbetning och kundutveckling av befintliga och nya kunder genom hela säljprocessen. Vidare innebär detta att du främst arbetar med befintliga kunder men har även ansvar för nykundsbearbetning. I din kundportfölj har du ett tjugotal kunder. Arbetsuppgifterna innefattar:

•Budget- och kundansvar för medelstora kunder

•Aktivitetsansvar

•Ansvar för prospektering och nykundsbearbetning

•Ansvar för att skapa långsiktiga relationer med kunden samt skapa ökad kundnöjdhet

•Ansvar för försäljningsutveckling, konkurrentbevakning och analys.

Din erfarenhet

•Krav på erfarenhet av försäljning gentemot TV-/eller närliggande bransch

•Minst fem års erfarenhet inom relationsskapande försäljning eller Key Account Management.

•Eftergymnasial utbildning.

• Är en självgående person som strävar efter att vidareutveckla TV4-Gruppens affärer och arbetar aktivt med kundutveckling.

• Är van vid att agera kontaktyta mellan företagspartners och det egna företaget.

Dina egenskaper

För att trivas i din roll som Key Account Manager på TV4-Gruppen har du god rutin och kan därför ta stort eget ansvar i ditt arbete. Du är nyfiken, drivande och trivs i en roll där du får utlopp för din energi och hittar nya, innovativa försäljningsstrategier. Du har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt vilket innebär att du kan planera i förväg och gör tydliga prioriteringar. För att skapa nya kundrelationer och bibehålla god kundnöjdhet är du en nätverkande person och har en effektiv kommunikation.

Vidare strävar du efter kontinuerlig personlig utveckling, du är medveten om dina egna styrkor och utvecklingsområden samt uppskattar att lära dig nytt. Sist men inte minst är du en person som vill leva efter de värderingar som TV4 arbetar efter – samarbete först, mod att göra nytt och leverera världsklass.

För ytterligare information, vänligen kontakta Malcolm Leijonhielm på malcolm.leijonhielm@headagent.se eller Cecilia Herlitz på cecilia.herlitz@headagent.se