TV4-gruppen

Digital marknadsförare till Köket

TV4 har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport, inspirerande matprogram samt högklassigt drama till svenska folket i över 25 år. Med en stor mängd tv-kanaler samt andra tjänster och digitala plattformar såsom CMore, Play, Köket samt fotbollskanalen är TV4 i dag ett komplett mediehus fyllt av möjligheter för såväl tittare, användare, annonsörer som samarbetspartners.

Ett tillväxtområde för TV4 är affärsområdet mat och ekosystemet Köket med syfte att inspirera människor till att upptäcka och bejaka lusten kring maten genom att erbjuda en lustfylld matupplevelse varje dag oavsett plattform. Köket består av matsajten Köket.se, Köket program och Se & gör, sociala kanaler, e-butiken Kökets favoriter, prenumerationstjänsten Kökets box och fler delar är under utveckling. Köket ska leverera Sveriges bästa matupplevelse för såväl användare som annonsörer.

Köket.se är en av de största webbplatserna inom Bonnierkoncernen med över 850 000 unika besökare per snittvecka. Till TV4-Gruppen söker vi nu en digital marknadsförare till Köket.

Som digital marknadsförare för Köket ansvarar du för den totala konsumentinteraktionsplanen för Köket där all marknadskommunikation ingår (ex Kökets favoriter). Du ansvarar för när, hur och var vi kommunicerar med våra kunder, användare samt nya konsumenter i nyhetsbrev, sociala kanaler, extern ATL kommunikation, event mm för våra olika tjänster och erbjudanden.

Digital marknadsförare för Köket tillhör organisatoriskt TV4:s digitala marknadsavdelning men arbetar fokuserat och dedikerat med Köket och med Köket-teamet i det dagliga. Inledningsvis kommer en stor del av tiden ägnas till lansering av den nya produkten ”Kökets box” men även till uppstart av CRM-arbete samt kommunikation för Köket i sin helhet där sociala medier är främsta kanaler.

Dina arbetsuppgifter:

• Skapa och implementera kommunikationsstrategi och kommunikationsplattform för Kökets olika erbjudanden. Primärt fokus på digitala och sociala kanaler

• Ansvara för det löpande operativa kommunikationsarbetet, primärt genom nyhetsbrev och sociala kanaler

• Ansvara för SEM och social medieannonsering

• Ansvara för att rätt innehåll produceras, både för digitala kanaler samt annan kommunikation som rör Köket för att nå uppsatta mål för respektive kanal och kampanj

• Projektleda CRM-arbetet och ansvara för den övergripande kundinteraktionsplanen

• Ansvara för att planera och följa upp alla CRM-aktiviteter och kampanjer

• Tillsammans med kollegor projektleda utveckling av kunddatabas

• Arbeta med varumärkesbyggande aktiviteter både internt och externt

• Löpande arbete med analys, optimering, test och uppföljning

Din erfarenhet:

• Eftergymnasial utbildning inom marknadsföring med inriktning på digital kommunikation

• Minimum 3-5 års arbetslivserfarenhet från arbete med marknadsföring och kommunikation, primärt digital marknadsföring B2C

• Mycket goda kunskaper och erfarenhet inom digital marknadsföring såsom SEO, SEM samt sociala medier

• Mycket god förmåga att formulera sig i tal och skrift på Svenska

• Mycket goda kunskaper i Google Analytics och webbanalys

• Goda kunskaper i Officepaketet, Carma/Cosmos, Photoshop och InDesig

• Tidigare erfarenhet av CRM-arbete B2C är meriterande.

Dina egenskaper:

För att trivas i rollen är du driven, självgående, resultatorienterad och trivs att arbeta i en snabbt föränderlig miljö. Du är positiv genom att se möjligheter och drivs av att finna nya bättre och kreativa lösningar för Köket. Du har ett genuint digitalt intresse och vill vara med och påverka medieutvecklingen på TV4. För att fortsätta utvecklas i din roll är du nyfiken, med ett stort intresse att förstå målgruppen/användarna och deras behov, drivkrafter och är trendkänslig vad gäller digital marknadsföring och CRM. För att trivas på TV4 är du social och samarbetar effektivt med andra, delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information. Du tycker om att projektleda och tycker det är kul att ha flera parallella projekt igång samtidigt. Du är proaktiv i ditt arbetssätt, du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du är analytisk och har ett öga för detaljer, gillar att testa, mäta och följa upp för att lära och förbättra. Avslutningsvis är det självklart ett stort plus om ett intresse för matlagning och/eller bakning finns.

Samarbete först, mod att göra nytt och leverera världsklass – är viktigt för att du ska lyckas hos oss. Vi erbjuder en kreativ miljö där du spelar en av nyckelrollerna för startskedet av en ny tv-era. Du får arbeta affärsnära och driva igenom nytänkande konceptuella projekt tillsammans med prestigelösa kompetenta kollegor.

För ytterligare information, vänligen kontakta Victoria Gillberg på victoria.gillberg@headagent.se eller Magdalena Karlsson på Magdalena.karlsson@headagent.se.