Danske Bank

Web Manager

Danske Bank i Sverige är en utmanare på den svenska bankmarknaden och agerar inom tre huvudsakliga affärsområden – Personal Banking, Business Banking samt Corporate & Institutions. Inom Personal Banking erbjuder vi privatpersoner kvalificerad rådgivning och kompletta lösningar inom bland annat finansiering, kapitalförvaltning, pension och försäkringar.

Danske Bank söker nu en affärsorienterad Web Manager till marknadsavdelningen för Privatmarknad. Marknadsavdelningen ansvarar för Danske Banks webbplatser i Sverige, med målet att bidra med försäljning och service till bankens privatkunder. Enheten består idag av åtta medarbetare som arbetar med projektledning, webb och analys.

Danske Bank Sverige är i fas att lansera en helt ny och modern webbplats och söker en Web Manager som är van att hantera komplexiteten i en större webbplats.

ARBETSUPPGIFTER

Som Web Manager kommer du att vara med och bygga upp Danske Banks nya hemsida för en stark användarupplevelse.

(se gärna beta.danskebank.se för referens)

• Ansvara för att bygga upp vår nya webbplats – skapa sidor och anpassa texter, bilder och länkar med användarupplevelsen & försäljningsflöden i fokus

• Förvalta den nuvarande webbplatsen och överföra information till den nya

• Säkerställa att Danske Banks digitala kanaler är användarvänliga och enkla att förstå

• Stödja online sales affären med att driva trafik och konvertera prospects till affärer på våra webbplatser

• Stödja arbetet i att våra webbplatser är optimerade inom områden som SEO & SEM

ERFARENHET

• 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet och eftergymnasial utbildning

• Har jobbat som Web Manager, Web Editor, Content Manager eller motsvarande inom B2C och är van att alltid tänka utifrån vad som är bäst kommunikation mot slutkund, driva leads och försäljning inom digitala kanaler.

• Erfarenhet av att anpassa innehåll till digitala kanaler

• Erfarenhet av att jobba i ett CMS, företrädelsevis Sharepoint eller Sitecore.

• Har mycket goda kommunikativa kunskaper i tal och skrift, såväl svenska som engelska.

• Har kunskaper i HTML, CSS och Photoshop.

Om du dessutom har projektlett, skapat och redigerat innehåll för större webbplatser inom tjänsteproducerande företag är det mycket meriterande, men inget krav.

EGENSKAPER

Som person är du lösningsorienterad med ett öga för detaljer. Att alltid leverera högsta kvalitet med personlig service ser du som en självklarhet. Vi tror att du som söker har affärsförståelse och är öppensinnad och orädd vilket innebär att du med stor entusiasm tycker om att ta dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt.

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både för oss själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder idg en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Web Manager rapporterar till Head of Marketing, Personal Banking, Sverige

Placering är på HK, Norrmalmstorg 1.

För ytterligare information, vänligen kontakta Jesper Svärding på jesper.svarding@headagent.se eller Josefin Johansson på josefin.johansson@headagent.se.