UC

E-commerce Manager B2C

UC AB är Sveriges ledande affärs- och kreditupplysningsföretag. I koncernen ingår även dotterbolagen UC Affärsfakta AB, UC Aktieadministration AB, UC Allabolag AB, UC Bostadsvärdering AB samt UC Marknadsinformation AB. UC ägs av de svenska affärsbankerna och våra cirka 300 medarbetare finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Med hjälp av marknadens mest kompletta kreditupplysningar, unika analyser och effektiva lösningar brinner vi för att hjälpa våra kunder att fatta säkra affärsbeslut och utveckla lönsamma kundrelationer. Idag används UC:s tjänster av såväl stora som små företag inom många olika branscher och offentlig sektor samt av privatpersoner.

Vill du vara med och driva UCs vision, strategi och utveckling inom e-handel och digital försäljning?

I Rollen som E-commerce Manager B2C har du helhetsansvaret för att driva försäljning och konvertering på UCs webbplats minUC.se, med målsättningen tillväxt. Plattformen säljer tjänster mot privatmarknaden och ditt fokus är att utveckla användarupplevelsen och driva den digitala försäljningen. UCs B2C affär är under stark tillväxt och du kommer att vara en viktig del av den fortsatta tillväxtresan.

Du kommer arbeta i ett team med produktägare och utvecklare inom UX och Epi-server vilket skapar möjlighet för kontinuerlig förbättring och utveckling, samt rapportera till Affärsområdeschef för UC Privattjänster.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Driva och skapa tillväxt i försäljningen online. Med verktyg så som organiskt sök (SEO), SEM, programmatic, samt övriga verktyg du vill använda för att öka antalet kunder.
 • Ansvara för analys, utvärdering och uppföljning av besöksstatistik och konvertering.
 • Ansvar för att webbplatsen är optimerad ex. SEO/SEM.
 • Ansvar för att löpande säkerställa webbplatsens innehåll och vid behov vidareutveckla struktur och funktioner.
 • Ansvar för att agera kravställare mot externa aktörer inom digital marknadsföring (t.ex. affiliate, adwords, display, marketing automation).

Erfarenhet och kompetens

 • 3-5 års erfarenhet av e-handel och digital försäljning.
 • God insikt och förståelse för digitala verktyg och plattformar.
 • Strukturerad, resultatfokuserad och intresserad av att finna nya och bättre lösningar för att öka konverteringen och den digitala försäljningen.
 • Relevant akademisk utbildning.

Personliga egenskaper

 • Exeptionellt driven, i kombination med en stark social och naturligt positiv sida som person.
 • Du gillar högt tempo, utmaningar och strävar efter att både utveckla dig själv och ditt arbete.
 • Du kan hantera och triggas av en resultatorienterad arbetsmiljö som präglas av snabba omställningar, och samtidigt kunna hantera och exekvera på flera parallella projekt.

Vi på UC erbjuder ett varierat utbud av tjänster med attraktiva villkor såsom marknadsmässiga löner och förmåner. Känner du igen dig i våra värdeord Värdeskapande, Ansvarsfulla och Passionerade?

Vill du vara en del av vårt team och bygga en framgångsrik portal för privatekonomiska tjänster?

Kan du ta vår online försäljning till nästa nivå?

Sök då tjänsten idag!

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Linda Ribbing 072-300 13 04; linda.ribbing@headagent.se eller Jonas Berglin 0739-46 86 44; jonas.berglin@headagent.se