HSB Riksförbund

Bolagsjurist

HSB är en av Sveriges ledande aktörer inom bostadsutveckling och fastighetsförvaltning och är även en av landets största medlemsorganisationer. Visionen är att vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet och kärnvärderingarna Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan ska vara tydliga. HSB skapar bostäder för nya generationer förenat med ansvar för Sveriges största bosparande. Läs mer om HSB och om oss som arbetsgivare på www.hsb.se .Vi strävar hela tiden efter att bli bättre, både som företag och som arbetsplats, och det blir vi när våra medarbetare utvecklas. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning hos oss en bra investering i din karriär. Vår organisation präglas av våra kärnvärderingar och beslutsvägarna här är korta, vilket också innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får också stor frihet under ansvar i arbetet och vi försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Vi förväntar oss att du bidrar till företagets framgång och vi lovar att dina insatser värdesätts. Möjligheterna finns hos oss.Vi är, som andra, noga med att du har rätt erfarenhet på pappret, men ännu viktigare är att du delar vår värdegrund och förhållningssätt, och att du kommer till oss med ett öppet sinne och ambitionen att aktivt vara med och forma HSBs framtid!

Är du redo att axla utmaningen i att utveckla de legala processerna och jobba affärsnära med bolagsjuridik hos en av Sveriges största bostadsutvecklare, fastighetsförvaltare och medlemsorganisationer? Hos oss får du använda och utveckla dina juridiska kunskaper inom bolagsrätt och fastighetsrätt samtidigt som denna roll ger dig en unik möjlighet att sätta din egen prägel på det bolagsjuridiska arbetet inom organisationen i en spännande kombination av verksamhetsutveckling och affär. Är du också engagerad, affärsdriven, kommunikativ som person kan detta bli en ”perfect match”! ? Välkommen att söka rollen som Bolagsjurist hos HSB!

ARBETSUPPGIFTER OCH ANSVAR

I rollen som Bolagsjurist får du möjlighet att arbeta affärsnära och proaktivt med hela spektrat av det bolagsjuridiska området. Det är en viktig roll för verksamhetens fortsatta utveckling och du kommer därmed att bli en viktig spelare och få en stor påverkan på utformningen av de bolagsjuridiska processerna inom verksamheten. Du kommer huvudsakligen att arbeta med HSB Projektpartner (nyproduktion) men även bistå HSB Affärsstöd med juridisk kompetens inom det avtalsrättsliga området Du förväntas att proaktivt och aktivt driva och utveckla det juridiska processerna och arbetet, men har samtidigt stöd hos övriga juristkollegor. Du rapporterar till HSB Riksförbunds chefsjurist och sitter på kontoret på Fleminggatan i Stockholm. Tjänsten innebär också resor i Sverige i viss utsträckning. 

Du kommer i ditt dagliga arbete att:

 • gentemot HSB Projektpartner arbeta nära affären från avtal till leverans där du tillsammans med projektledare sätter strukturer i det juridiska arbetet kopplat till affären (exempelvis fastighet, markköp, konstruktion) och avtal
 • gentemot HSB Affärsstöd arbeta nära verksamheten med avtalsstruktur och innehåll avseende bland annat IT-tjänster och därigenom använda dina kunskaper inom framförallt, avtalsrätt, IT-rätt och dataskyddslagstiftningen 
 • arbeta övergripande och proaktivt med processer innan, under och efter avtalstecknande
 • hålla utbildningar och föredrag inom ditt område

DIN PROFIL

 • Juristexamen och minst 5 års arbetslivserfarenhet
 • Goda kunskaper inom bolagsjuridik, avtalsrätt och fastighetsrätt
 • Kunskaper inom IT-rätt, meriterande med kunskaper om dataskyddsförordningen
 • God affärsförståelse med förmågan att strategiskt applicera dina juridiska kunskape
 • Kommunikativ och uppskattar arbete med människor
 • Ansvarsfull, självständig och handlingskraftig
 • Engagerad och drivande inom ditt område

För mer information är du välkommen att kontakta Malcolm Leijonhielm på malcolm.leijonhielm@headagent.se eller Caroline Allmér på +46 76 326 56 11 caroline.allmer@headagent.se.