TV4-gruppen

Digital Product Specialist

TV4 har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till svenska folket i över 25 år. Med en stor mängd TV-kanaler och andra tjänster, inte minst när det gäller TV på nya plattformar, är TV4 i dag ett komplett mediehus fyllt av möjligheter för såväl tittare, annonsörer som för samarbetspartners. 

Dina arbetsuppgifter

Som Digital Produktspecialist på TV4-Gruppens försäljningsavdelning jobbar du med optimering, utveckling och kunskapsspridning av de digitala annonsprodukterna. Rollen har en nära relation med så väl säljare och teknik som affärsutveckling. Det dagliga arbetet är varierade och består bland annat av framtagande av säljmaterial, utveckling av verktyg som stödjer den digitala affären, rapportering och paketeringar. Exempel på arbetsuppgifter är rapportering av lager och intäkter samt hantering och rapportering av annonser och intäkter från externa säljkanaler. En annan del är att utifrån statistik och omvärldsbevakning hitta argument som styrker TV4-Gruppens digitala produkter, samt skapa säljande presentationer utifrån dessa. Rollen agerar även stöd till säljkåren vid försäljning av digitala produkter.

Tjänsten tillhör Affärsstöd Digitalt som består av tre personer och rapporterar till Affärschef Digitalt.

Erfarenhet och personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen som digital produktspecialist tror vi att du gillar att ta nya, obeprövade vägar, är driven och får energi av att skapa nya lösningar och samarbeten. Du bör även samtidigt vara strukturerad och initiativtagande till att skapa nya och förbättrade processer.

  • Minst två års erfarenhet av digital anonsering, gärna från mediehus eller mediebyrå
  • Genuint intresse och erfarenhet av digital marknadsföring i stort, video i synnerhet är ett plus
  • Kommunikativ och analytisk förmåga liksom sinne för siffror är viktiga egenskaper för tjänsten
  • Initiativtagande, serviceinriktad och lösningsorienterad
  • God förmåga att skapa attraktivt presentationsmaterial
  • Goda kunskaper i Microsoft Office, framförallt Excel och Powerpoint.
  • Lätt att anamma nya system

Vidare strävar du efter kontinuerlig personlig utveckling, du är medveten om dina egna styrkor och utvecklingsområden samt uppskattar att lära dig nytt. Sist men inte minst är du en person som vill leva efter de värderingar som TV4 arbetar efter – samarbete först, mod att göra nytt och leverera världsklass.

För mer information, vänligen kontakta researcher Sophia Brown; sophia.brown@headagent.se eller ansvarig konsult Victoria Gillberg; victoria.gillberg@headagent.se.