Lauritz.com

Filialchef Magasin 5

Lauritz.com har sina rötter i ett av Danmarks äldsta auktionshus, Lauritz Christensen Auktioner från år 1885. Med lanseringen av www.lauritz.com år 1999, blev Lauritz.com det första auktionshuset i världen, som konverterade till online auktioner.  
Det är Lauritz.coms vision att demokratisera auktionsvärlden internationellt och inspirera moderna konsumenter till att sälja och köpa konst, design och antikviteter på auktion. Lauritz.com är en öppen och enkel försäljningsplattform som kombinerar de bästa elementen från den traditionella auktionsvärlden (expertis, visning) med modern informationsteknologi (tillgänglighet och räckvidd).Lauritz.com har med sin nyskapande profil utvecklat sig till Skandinaviens ledande kvalitetsauktion på Internet. Omsättningsutvecklingen har gått från SEK 24 miljoner år 2000 till SEK 1 345 miljoner år 2015.
Lauritz.com är idag en kedja bestående av 27 auktionshus på olika ställen runt om i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland och Belgien. Här kan säljare dagligen lämna in föremål till husens experter och köpare inspektera de objekt som ligger ute på auktion och på plats i filialernas showroom. All budgivning sker online på Lauritz.com. Alla varor värderas, beskrivs och fotograferas av Lauritz.coms egna experter och fotografer. Företaget sysselsätter 362 medarbetare.

Lauritz.com driver primärt auktionshus i sitt eget brand, men köper och driver också auktionshus i andra självständiga brands. År 2014 köpte Lauritz.com därför Stockholms Auktionsverk, som är världens äldsta auktionshus. Ambitionen är att bevara Stockholm Auktionsverks fina brand – byggd på historik, tradition och expertis – och utveckla dess fulla potential inom Lauritz.com-familjens innovativa online ramverk. 

Därfor söker vi nu en filialchef till Stockholms auktionsverks online filial i ”Magasin 5” i Stockholm. Auktionshuset är med sina 35 medarbetare det största av Lauritz.com-gruppens sju auktionshus i Sverige.

Magasin 5-organisationen är uppdelad i tre avdelningar; Inlämningsgruppen, Foto och Showroom. I rollen som filialchef för Stockholms Auktionsverk i Magasin 5 kommer du att ansvara för att öka omsättningen genom att optimera den dagliga verksamheten och engagera och inspirera dina medarbetare till att arbeta än mer tillsammans för att uppnå resultat.

Som filialchef har du fullt ansvar för auktionshusets försäljning, anställda och resultat. Din primära uppgift är att säkerställa inflödet av varor till Magasin 5 för att tillhandahålla försäljningen online. Din andra huvuduppgift är att optimera processerna kring katalogisering, logistik och kundservice. 

Du måste aktivt arbeta med att öka antalet inlämningar av varor från säljare genom riktade marknadsföringsinsatser, men också genom att arrangera evenemang och andra försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter riktade mot både säljare och köpare flera gånger i månaden. Genom ett starkt och kommersiellt ledarskap driver du filialens tillväxt tillsammans med auktionshusets experter och övriga anställda.

Arbetsuppgifter:

 • Säkerställa försäljningstillväxt och resultat
 • Utarbeta den årliga budgeten och omfattande handlingsplan samt rapportering på samme 
 • Driva försäljning och etablera en proaktivitet hos experter och övriga anställda för att öka antal
 • inkommande objekt 
 • Säkerställa kontinuerligt produktflöde till filialen från professionella säljare genom att skapa kommersiella samarbeten med antikaffärer, gallerier, flyttföretag, advokater, etc, liksom nya
 • produkter från producenter, butiker, designers och konstnärer
 • Hantera den dagliga driften av filialen samt utveckla och optimera processer och rutiner, med hänsyn till i koncernens driftsmanualer 
 • Ansvara för filialens lokala marknadsföringsaktiviteter och PR, inklusive månadsvisa events för att utveckla och stärka Lauritz.coms position och varumärke på den lokala marknaden
 • Delta på Lauritz.coms filialchefsmöten varje kvartal samt hålla i interna dags-, vecko- och månadsmöten för att säkra fokus på tillväxt och resultat
 • Garantera rätt hantering av auktionskoncept och kvalitetskontroll av rutiner och föremål i huset

Vem är du:

Du är en sann ledare med ett utpräglat säljfokus och driv. Du uppnår resultat genom att vara en synlig ledare och du gillar att engagera, coacha och inspirera dina medarbetare. Du har en vinnande anda och strävar ständigt efter att förbättra och utveckla dig själv. Det är positivt om du är intresserad av design, konst och antikviteter, men det är inte ett krav att du kommer från auktionsverksamhet. Du har ett stort affärssinne och har lätt för att skapa värdefulla kontakter. Du är utåtriktad och gillar att hitta nya partnerskap och skapa relationer. Du är strategisk, men är också en praktisk operativ ledare som trivs på golvet med anställda och kunder. 

Yrkesmässiga kvalifikationer:

 • Kommersiell bakgrund med dokumenterad erfarenhet av framgångsrik försäljning
 • Sann ledare – du har tidigare lyckats driva ett stort team av medarbetare till dokumenterad säljmässig framgång
 • Erfarenhet av att identifiera nya affärsmöjligheter och partnerskap
 • Förståelse och erfarenhet av att optimera produktflöde och interna processer
 • Van att använda siffror, analyser och beräkningar i ditt ledarskap
 • God förståelse för försäljning online
 • Goda administrativa färdigheter samt goda kunskaper i Excel, Power Point och andra administrativa verktyg.
 • Goda kunskaper i engelska
 • Erfarenhet från detaljhandel som t ex butikschef eller erfarenhet som försäljningschef hos större produktproducent/brand är meriterande
 • Akademisk utbildning är meriterande
 • Goda kunskaper i engelska

 Du rapporterar till Niclas Forsman, VD for Stockholms Auktionsverk. Du har  också mycket kontakt med Lauritz.coms headoffice, t ex koncernens marknadsdirektör. 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Cecilia Brinck på cecilia.brinck@headagent.se eller Carolyn Sander på +46 734 25 45 50 /carolyn.sander@headagent.se