Upplands Motor

Managing Director Mercedes-Benz, Upplands Motor

Upplands Motor är ett av Sveriges mest framgångsrika bilföretag och ett modernt familjeägt bolag med cirka 800 anställda. Bolaget säljer service och verkstadstjänster samt nya och begagnade bilar av märkena Volvo, Ford, Renault, Dacia och Mercedes-Benz. Verksamheten omsätter nu ca 5 miljarder kronor. Målet är att fortsätta expandera, och att 2020 vara Sveriges bästa serviceföretag. Upplands Motor etablerades 1964 i Uppsala, och finns idag även i Arlandastad, Tierp, Hammarby Sjöstad och i Kista där huvudkontoret ligger. 2016 förvärvade även Upplands Motor tre Mercedes Benz anläggningar i Stockholm och Södertälje. Med utgångspunkt i värderingarna enkelt, omtänksamt och engagerat hjälper Upplands Motor sina kunder till en enklare vardag och skapar arbetsglädje för medarbetarna. Läs mer på www.upplandsmotor.se

Upplands Motor söker nu en Managing Director för nyförvärvade Mercedes-Benz med placering i Kista. Verksamheten omfattar 170 medarbetare på tre anläggningar i Kista (100), Danderyd (35) och Södertälje (35). Du kommer att rapportera direkt till CEO Uppland Motor coh sitta i koncernens ledningsgrupp.

 

Som Managing Director kommer du att ha ansvaret för att leda och utveckla företaget i linje med ägarnas och styrelsens mål och ambitioner. Du skall vara den drivande kraften som för organisationen framåt i nästa utvecklingsfas, med stort fokus på kundrelationer och service. Du är ytterst ansvarig för att effektivisera försäljning i verkstäderna, öka lönsamheten och driva volym genom att hitta synergier och arbeta med att optimera flöden och processer i alla leveranser.

 

Upplands Motor söker dig med genuint intresse för att leda en verksamhet och dess personal. Med ett tydligt ledarskap inspirerar och motiverar du dina medarbetare. Du drivs självklart av att utveckla resultat och processer och har erfarenhet från en ledande befattning där du har genomfört verksamhetsförändringar och stått för en framgångsrik personalledning.

 

Vidare är du handlingskraftig med ett tydligt mål- och resultatfokus, och vet hur man får med sig en organisation genom att fördela ansvar och motivera personal. Din kommunikation och lyhördhet, i kombination med god förmåga att överblicka verksamheten blir viktig i ditt arbete med att effektivisera arbetssätt och skapa struktur.

 

Fokusområden

 • Utveckla en ännu mer kundfokuserad organisation och kultur
 • Strukturera, effektivisera och implementera effektiva processer och rutiner enligt LEAN för leverans av hög kvalitet
 • Bibehålla och förädla en lönsam affär. 

 

Erfarenheter/kvalifikationer

 • Relevant utbildning som civilingenjör eller inom företagsekonomi/industriell ekonomi eller motsvarande
 • 7-10 år som Managing Director, VD, COO eller, affärsområdeschef etc.
 • Mycket goda ledarerfarenheter – erfarenhet av att leda andra chefer
 • P&L-ansvar
 • Erfarenhet av förändrings- och omstruktureringsprocesser med dokumenterat goda resultat
 • Erfarenhet av LEAN och produktionseffektivisering
 • Erfarenhet av att bygga en kund- och servicefokuserad organisation
 • Erfarenhet från bil- eller servicebranschen är meriterande. 

 

Personliga egenskaper

Som person är du relationsskapande, resultatorienterad samt strukturerad. Vidare har du mycket god kommunikationsförmåga, förståelse för affärer och processer samt god prioriteringsförmåga. Du trivs med, samt har god förmåga att, utveckla samt leda andra. Du har hög social kompetens, gällande etablering samt utveckling av kundrelationer. Du har en god strategisk höjd i kombination med en vilja att även verka operativt.

 År 2017 borde det vara självklart att vi gärna ser sökanden med olika kön och erfarenhet i bagaget, men vi säger det tydligt i alla fall. Välkommen till ett spännande bolag i en traditionel bransch.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Anna Palmdal på anna.palmdal@headagent.se eller Karin Geber på karin.geber@headagent.se

 

För mer information om verksamheten:

www.upplandsmotor.se

www.mercedes-benz-stockholm.se