Danske Bank

Online Sales Manager

Danske Bank i Sverige är en utmanare på den svenska bankmarknaden och agerar inom tre huvudsakliga affärsområden – Personal Banking, Business Banking samt Corporate & Institutions. Inom Personal Banking erbjuder vi privatpersoner kvalificerad rådgivning och kompletta lösningar inom bland annat finansiering, kapitalförvaltning, pension och försäkringar.

Vill du vara med och ta vår digitala försäljning till nästa nivå? Då kanske du är vår nya Online Sales Manager!

Danske Bank växer i Sverige och för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service utvecklar vi ständigt våra digitala lösningar. Vi söker därför efter en Online Sales Manager till Personal Banking & Wealth Management. Som Online Sales Manager blir du en del av enheten Marketing vilken ansvarar för Danske Banks marknadsföring, CRM och webbplatser mot privatkunder i Sverige. Enheten består idag av åtta engagerade och innovativa personer med ansvarsområden som Project Managers, Webb & Content Managers och CRM-analytiker. Som Online Sales Manager rapporterar du till Head of Marketing.

 Som Online Sales Manager ansvarar du för att utveckla Danske Bank Sveriges digitala försäljning och proaktivt utforska nya sätt att generera affärer baserat på vår digitala försäljningsstrategi. Du ansvarar därmed för att såväl sätta, implementera samt säkerhetsställa en strategi för att maximera leads.

 Du ansvarar för att driva säljprocessen end-to-end och arbetar proaktivt för att utveckla säljprocessen så att antalet nya kunder och merförsäljning ökar, detta genom digitala aktiviteter i samverkan med Web- och Social media managers. Bland arbetsuppgifterna ingår också att samarbeta med externa och interna partners, optimera innehåll, utveckla struktur och design på våra hemsidor. Du rapporterar och analyserar data från trafik och försäljning. 

Din erfarenhet

  • 2+ års erfarenhet inom e-commerce, gärna från ett konsumentinriktat företag med fokus på tjänsteförsäljning
  • Akademisk utbildning inom ekonomi, teknik eller motsvarande
  • God vana av att omsätta data i konkreta handlingar samt erfarenhet inom digital affärsutveckling
  • Kunskaper inom content management system, exempelvis Episerver
  • Goda kunskaper inom SEM samt god förståelse inom SEO, Google Adwords, Google Analytics samt liknande analysverktyg.

Egenskaper 

För att trivas i den här rollen tror vi att du brinner för digitalisering, försäljning och att skapa resultat. Du är affärsinriktad, kommunikativ och har en mycket god förståelse för hur du kan använda data för att skapa fler affärer. Du har ett entreprenöriellt tankesätt och strävar ständigt efter utveckling och nya lösningar. Du har en stark analytisk förmåga såväl som en god strategisk höjd. Vidare är du ambitiös, nyfiken och van vid att jobba både självständigt och i team. 

Vi erbjuder dig 

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av oss själva och av våra affärer.  För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

 Resor kan förekomma i tjänsten, främst till Köpenhamn.