Clear Channel Scandinavia

Business Analyst- Audience Measurement & Insights

Clear Channel Sverige är ett ledande medieföretag som har varit pionjärer inom utomhusreklam sedan 1879. Vi bidrar till att företag och organisationer kan växa och bli framgångsrika genom effektiv utomhusreklam. I takt med att våra medievanor ständigt förändras driver vi den enda stabila kanalen att möta nyfikna målgrupper med kraftfull kommunikation.  

Har du ett starkt intresse för analys och datahantering kopplat till affär? Vill du jobba på ett av Sveriges ledande mediebolag? Vi söker dig till ett av våra främsta satsningsområden Audience Measurement!

Clear Channel söker just nu en affärsorienterad analytiker som kommer att vara helhetsansvarig för det operativa arbetet inom Audience Measurement, dvs hur vi som medium mäter hur många kontakter våra annonsytor genererar, på en skandinavisk nivå. Arbetet innefattar att säkerställa optimerat nyttjande av befintliga verktyg och system samt att driva förbättrings- och utvecklingsarbete inom området. Du kommer vara en del av det skandinaviska produktteamet och rapportera till Head of Revenue Management & Product Analysis med en streckad linje till Audience Measurement Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Operativt ansvarig för vårt audience measurementsystem, Outdoor Impact
 • Optimera värdet på våra reklamytor genom att säkerställa hög kvalitet och rätt klassificering
 • Säkerställa hög kunskapsnivå om audience measurement internt och även externt till våra kunder
 • Vara medlem i branschens gemensamma Tekniska Kommitté som ansvarar för att tillsammans säkerställa och optimera utomhusmediets valuta (VAC). Där delaktig i att sätta vår agenda
 • Samarbeta internationellt med Audience Measurement-kollegor
 • Hålla sig au jour med, och utvärdera, trender och nyheter för audience measurement
 • Övrigt analysarbete inom Produktavdelningen (produktanalyser, lönsamhetsanalyser, arbete med KPI:er, forecast, budget och system- och verktygsutveckling (primärt Qlikview)).

Din erfarenhet

 • 0-3 års erfarenhet av en liknande roll
 • Akademisk utbildning, gärna Industriell ekonomi, ekonomi eller statistik
 • God kunskap inom Excel och databashantering
 • Meriterande med MS Access, SQL-erfarenhet och Qlikview
 • Erfarenhet av arbete med statistik meriterande, men inget krav

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en hög analytisk förmåga, god förståelse för siffror och ett intresse för affären. Du gillar att strukturera, analysera och se samband i data, är skicklig på att dra slutsatser och är bekväm med att presentera dessa för olika intressenter. Du har en hög kommunikativ förmåga då tjänsten ställer höga krav på att sprida insikter och föreslå åtgärder vidare inom organisationen. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

För att trivas i rollen som Business Analyst drivs du av att få möjligheten att vara med och utveckla och bygga din roll från grunden. Du är strukturerad och systematisk i ditt sätt att jobba och förstår vikten av att arbeta noggrant. Vidare är du proaktiv och har förmågan att ta tag i saker av ad-hoc-karaktär. Du bidrar med ett prestigelöst förhållningssätt och trivs i en social arbetsmiljö.

Arbeta hos oss

Clear Channel Sverige är ledande i utomhusbranschen, en bransch som just nu genomgår stora förändringar i och med att branschen digitaliseras. Digital utomhusreklam ger oss nya sätt att möta konsumenterna genom exempelvis dynamiska kampanjer samt ger möjlighet till kreativitet i ett rörligt format.

Vi erbjuder dig unikt tillfälle att vara med på denna spännande resa och att skaffa dig ovärderliga erfarenheter i ett företag med stark företagskultur och entreprenörsanda. Hos oss får du ett givande och varierande arbete med chans till en långsiktig karriär på ett marknadsledande medieföretag vars budskap når 70 procent av Sveriges befolkning – varje vecka.

För mer information, vänligen kontakta Carolyn Sander på 0734254550, carolyn.sander@headagent.se