LynxEye AB

Insight Analyst

Lynxeye grundades 1999 och är ett konsultföretag inriktat på strategiskt marknads- och varumärkesarbete. Vi har en unik kombination av kompetens från Brand Management företag, managementkonsulter och researchföretag.
Vår företagskultur präglas av våra kärnvärden: ödmjukhet och passion för kund, talang och resultat. Vi känner en stolthet för det vi gör, och har höga krav på kvalitét. Som konsulter arbetar vi i projekt gentemot deadlines, ibland med högt tempo. Därför arbetar vi som ett team där vi hjälper och stöttar varandra. Genom sociala aktiviteter och konferenser delar vi kunskap och inspireras av varandra.
Lynxeye har idag 45 medarbetare globalt och vår vision är att bli en av världens topp tre auktoriteter inom brand management baserat på vår Core Insight filosofi kombinerat med starka affärsresultat.

Har du ett starkt intresse för varumärken och kvantitativ metod? Vill du vara med och påverka strategiska beslut och uppnå långsiktig förändring i en global affärsmiljö, genom att skapa konsumentinsikter? Nu letar vi efter en skarp kvantitativ analytiker med intresse för varumärkes- och marknadsfrågor till vårt kontor i Stockholm!

Vi söker efter en kvantitativ analytiker som kan tackla komplexa och dataintensiva konsumentinsiktsfrågor, och har förmåga att omvandla data till insikt. Våra analytiker hjälper ledande företag med strategiska varumärkesfrågor genom att ansvara för:

 • Expertrollen i projektteamet med ansvar för de kvantitativa undersökningarna inklusive metodval och rapportering i projekten
 • Genomförande av kvantitativa analyser baserade på genomförd research i projekten, med fokus på statistiska analyser
 • Kreativ problemlösning där data förvandlas till konsumentinsikt
 • Driva utvecklingen inom kvantitativa undersöknings- och analysmetoder så vi hela tiden kan erbjuda kunden det bästa inom området
 • Bygga processer för att hitta den optimala balansen i vad vi gör internt i företaget och vad vi lägger ut på underleverantörer
 • Skapa relationer och skriva avtal med våra researchleverantörer

Vem vi söker

 • 2-4 års arbetslivserfarenhet efter avslutade studier, gärna från internationellt market researchbolag
 • Utmärkta akademiska studieresultat från universitet/högskola, gärna inom marknadsanalys/statistik
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av kvantitativa undersökningar och dataanalyser, t ex i Excel och SPSS. Extra meritirerande med erfarenhet inom kluster-/segmenteringsanalyser
 • Du har ett eget driv att utvecklas inom ditt område, du är nyfiken och tar egna initiativ
 • Metodisk och mycket noggrann
 • Intresserad av varumärkes- och marknadsstrategiska frågor
 • Social förmåga och har lätt att arbeta effektivt i team för att åstadkomma bästa möjliga resultat
 • Lyhörd och ödmjuk 

Vad vi gör 

Våra vanligaste typer av projekt består inledningsvis av en strategifas (identifiering av tillväxtmöjligheter, segmentering av marknad samt utveckling av varumärkesstrategi) som efterföljs av en implementeringsfas där vi hjälper våra kunder att omsätta varumärkesstrategin i praktiken.

Medan våra kontor är belägna i Sverige, London och Singapore är många av våra projekt internationella. Vi har bland annat erfarenheter från projekt i Europa, Nordamerika, Latinamerika och Asien. Ett urval av våra nuvarande och tidigare kunder inkluderar Absolut Vodka, Volvo Cars, Carlsberg, SCA, Aftonbladet, SEB, Telenor och Spotify.

Hur vi arbetar

En vital byggsten i Lynxeyes arbetssätt är att jobba ”utifrån och in”. Vi baserar våra analyser och rekommendationer på konsumentens behov och drivkrafter. Enligt vår erfarenhet är framgångsreceptet för varumärkesdriven tillväxt att bygga en stark varumärkesstrategi utifrån en djup konsumentinsikt.

Core Target Insight talar om vad det är som driver konsumenter och vad som får dem att föredra ett varumärke framför ett annat. Total Brand Management talar om hur man kan omvandla insikter till vinst. Det är denna kombination av Core Target Insights och Total Brand Management som förvandlar det vi gör till något kraftfullt. 

 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Josefin Johansson tele: 070-601 25 86 josefin.johansson@headagent.se eller Sarah Bouvin tele: 076-820 46 48 sarah.bouvin@headagent.se