Landshypotek Bank AB

Chef Affärsstöd & System

Landshypotek Bank är en annorlunda bank med en stor uppgift där medarbetarna är avgörande för vår framgång. Landshypotek Bank utgörs av drygt 170 engagerade medarbetare och finns över hela landet. Tillsammans med kunderna bidrar banken till ett rikare liv i hela landet.
Som anställd hos oss kommer du att involveras i en rad olika projekt och verkligen vara delaktig i hur vi driver vår bank. Skillnaden mellan vår bank och andra är att här kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Med vår storlek har vi möjlighet att vara snabbfotade och ligga i framkant på marknaden vad gäller digitala lösningar och system.
Sedan 1836 har vi finansierat satsningar för företagande på landsbygden. Idag erbjuder vi också bolån till husägare utanför storstäderna samt sparande för alla vars hjärtan klappar för en levande landsbygd. Banken är i snabb utveckling och tillväxt med fler kunder.

Beskrivning

Avdelningen Affärsstöd och System är en del av affärsutvecklingsavdelningen som har bankens övergripande ansvar för kunderbjudande, digitala kanaler och system. Det övergripande målet för affärsutvecklingsavdelningen är att säkerställa att Landshypotek banks teknikplattform, produkter och processer framtidssäkras och utvecklas i takt med tiden, marknaden och kundernas behov, och därmed bidrar till att skapa goda, långsiktiga och lönsamma kundrelationer.

Landshypotek Bank söker nu en Chef Affärstöd och System. I rollen är du en del av affärsutvecklingsavdelningen och kommer leda ett team på 4-6 personer. Du ansvarar för att driva förvaltning och utveckling i bankens affärssystem, vilket omfattar bankens in- och utlåningsverksamhet, kundregister, medlemshantering, datalagar, ekonomi och treasurysystem, samt reskontra.

Arbetsuppgifter

Rollen handlar främst om att driva arbetet från idé till genomförande gällande förändringar i affärssystemet. Men också integration mot relaterade system och digitala kanaler vid exempelvis implementering av nya produkter eller justerade affärsprocesser, rutiner och regelverk.

 • Stödja affärsutvecklingschefen i arbetet med budgetering, kostnadsuppföljning och prioritering av nyutveckling och automatisering av olika systemfunktioner
 • Kvalitetssäkra och optimera system genom att agera beställare mot systemleverantörer
 • I samverkan med produktchefer omsätta kundernas och verksamhetens behov i form av att utforma kravspecifikationer för SAP- och SAS utveckling samt för andra relevanta system såsom bankens kreditberedningssystem
 • Tillsammans med Operations säkra effektiv drift ,förvaltning och utvecklingen av bankens affärskritiska affärssystemplattform samt integrationer mot Landshypotek Banks digitala kanaler

Kvalifikationer

 • Dokumenterad ledarskapserfarenhet är ett krav
 • Akademisk utbildning inom företagsekonomi, systemvetenskap eller motsvarande.
 • Kunskap om förändringsledning, analysmetoder och agil produktutveckling
 • God kunskap om affärssystem och förståelse för digitala kanaler
 • Tidigare erfarenhet av budgethantering
 • Dokumenterad expertis och kunskap kring bank och finansiella tjänster, samt affärssystem relaterade till detta område bankjuridik, aktuella regelverk är starkt meriterand
 • Meriterande att ha kännedom om SAP och SAS-system

Vi söker

En drivande person som tycker om och har dokumenterad tidigare erfarenheter av att leda ett team framåt enligt affärsutvecklingsplanen. Personen är lösnings- och affärsorienterad och kan både förvalta men också se nya utvecklingsmöjligheter. Du har pondus och kan korrdinera och delegera uppgifter på ett kommunikativt sätt men är heller inte främmande att operativt ta tag i saker själv.

Landshypoteket erbjuder

Ett utmanande arbete med utvecklande arbetsuppgifter, stort ansvar och utrymme för egna initiativ. Samt en modern arbetsplats med många engagerade och kunniga medarbetare runt om i landet.

Du kommer att ingå i Affärsutvecklingsavdelningen och rapportera direkt till Affärsutvecklingschef.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm.