AMF

Projektledare Marknadsanalys

AMF är ett av Sveriges ledande pensionsbolag med uppdrag att leverera enkla och trygga tjänstepensionslösningar med hög avkastning till låg kostnad. AMF sätter alltid kundnytta i första rummet och ger all vinst tillbaka till spararna utan att något går till AMFs ägare eller andra intressenter. Som en av de främsta aktörerna på den svenska pensionsmarknaden och en av de största ägarna på Stockholmsbörsen präglas verksamheten och uppdraget av ett stort samhällsansvar. De grundläggande värderingarna är tryggt, enkelt och mänskligt. AMF ägs av LO och Svenskt Näringsliv och förvaltar ca 600 miljarder SEK åt ca 4 miljoner sparare. Antalet anställda i koncernen är 350 och kontoret är beläget i centrala Stockholm. 

Ansvar och arbetsuppgifter

I rollen som Projektledare Marknadsanalys är du en del av Marknadsanalysavdelningen som består av ett team på sex personer. Vi drivs av en passion att förstå kunden, information och data. Vårt uppdrag är att vara en stark samarbetspartner till koncernens beslutsfattare genom att verksamhetsnäraleverera objektiva analyser, kvalificerade beslutsunderlag och fördjupad kundinsikt i syfte att göra AMF ännu bättre. 

Du kommer att jobba tvärfunktionellt i organisationen med varierade arbetsuppgifter. Däribland ingår att strukturera och analysera marknadsstatistik utifrån interna och externa källor, utföra omvärlds- och konkurrentanalyser, projektleda KPI-rapportering samt att projektleda och facilitera specialistforum. Du presenterar dina analyser och kommer med insikter för att hjälpa företaget att se nya möjligheter och fatta välgrundade beslut som bidrar till affärsutvecklingen 

För att trivas i rollen tycker du om att etablera nätverk och drivs av att skapa kundvärde. Genom att arbeta i team inom marknadsanalysavdelningen och även samarbeta tillsammans med övriga delar av verksamheten jobbar du proaktivt för att ständigt söka förbättringar. 

Erfarenhet och kompetens

• Relevant högskoleutbildning

• Minst 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet

• Erfarenhet som managementkonsult är meriterande

• Erfarenhet av facilitering och projektledning av både ledande- och operativ personal

• Erfarenhet av omvärlds-, strategirelaterade projekt samt operativt genomförande

• Stor erfarenhet av att analysera omfattande datamängder och ta fram beslutsunderlag

• Mycket goda kunskaper i Powerpoint, Excel och pivottabeller

Personliga egenskaper

Du är en social och nyfiken person som gillar detaljerna, samtidigt som du har förmågan att ha en övergripande helhetssyn. Du ska vara trygg i din roll som analytiker och ha lätt för att presentera dina analyser på ett pedagogiskt sätt. Utöver detta har du en hög positiv energinivå, ett starkt driv och söker uppgifter på eget initiativ. Du är prestigelös och lösningsorienterad!

AMF erbjuder

AMF erbjuder dig en stimulerande miljö där du får chansen att bli en del av ett av Sveriges ledande pensionsbolag som utmanar sina konkurrenter genom att alltid göra det lite bättre för kunden.

För mer information vänligen kontakta Jonas Berglin, jonas.berglin@headagent.se eller Frida Gerhardsson, frida.gerhardsson@headagent.se