Swebus

Trafikplanerare

Swebus är Sveriges ledande expressbussföretag med fler än 10 000 avgångar per vecka. Swebus erbjuder resor till cirka 352 orter i Sverige samt till Köpenhamn, Oslo och övriga Europa. Företaget erbjuder även flygtransfer, eventresor och chartrad trafik. Varje år görs mer än två miljoner resor med Swebus. Alla företagets expressbussresor är märkta med Bra miljöval och ombord på bussarna finns eluttag och gratis internet.
 

Rollen 

Vi söker dig som är både affärsdriven och kreativ som vill designa regionala trafikplaner och vara en central del i att bygga Swebus framtida trafikutbud! Som trafikplanerare på Swebus ansvarar du för att designa kundanpassade trafiklösningar som ger bästa möjliga förutsättningar för en stabil och marknadsorienterad tidtabell med optimal lönsamhet. Du ingår i ett team bestående av både marknads- och produktionsorienterade kollegor som utvärderar och konkretiserar kreativa förslag. Därefter är det slutligen ditt ansvar att optimera och färdigställa tidtabeller med tillhörande trafikplaner.

För att trivas i rollen är du trygg i en föränderlig miljö och ser det som stimulerande att bidra till företagets affärsmässiga utveckling. Du har frihet att lägga upp mycket i ditt arbete själv och trivs med varierande arbetsuppgifter i processen att ta fram kommersiella trafikplaner. 

Du är en av två Trafikplanerare som arbetar i nära kontakt med Revenue-manager och produktionsplanerare för att följa soliditeten/körbarheten i trafikplanerna. Du rapporterar du till Operativ chef.

Arbetsuppgifter

– Vara drivande i utformningen av Swebus utbud
– Med stor kreativitet ta fram effektiva och lönsamma trafikplaner med full körbarhet och som möter kundernas behov
– Analysera och optimera linjelönsamhet
– Designa tjänstgöringsscheman
– Nära samarbete med Swebus ledning gällande uppföljning och utveckling av trafikplaner
– Ha en central roll i tidtabellsgruppen och i Swebus budgetarbete

Vi söker dig

Du har relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot logistik, eller arbetslivserfarenhet som gett motsvarande kompetens. Goda datakunskaper, framförallt i Office-paketet, är en förutsättning, liksom kunskaper i Hastus. Med fördel är du väl förtrogen med relevanta lagar och avtal. 

Personliga egenskaper:
– Nyfiken och kreativ
– Drivande
– Noggrann 
– Analytisk
– Stabil
– Mod att våga utmana och tänka nytt
– Förmåga att leverera i tid med hög kvalitet 
– Förmåga att se helheten 
– God samarbetsförmåga

Vi erbjuder

Vi erbjuder en unik trafikplaneringsroll där du har möjlighet att vara ”Trafikplaneringskonstnär” där det uppmuntras till kreativitet och innovation. Du får möjlighet att arbeta proaktivt och affärsnära med direkt påverkan på Swebus utbud och du rapporterar till ledningsgruppen. Rollen inbegriper ett helhetsansvar med stort inflytande i både arbetet och i organisationen. Du arbetar i ett värderingsdrivet bolag med ett decentraliserat arbetssätt. Inom rollen finns ett stort mått av frihet med eget ansvar förr det egna arbetet och resultatet. Som trafikplanerare för Swebus får du tydliga mål och rätt förutsättningar för att nå dem. 

Hela vårt arbetssätt präglas av strävan att nå vår vision: Bidra till ökad rörlighet för individer. Vårt erbjudande till kunderna är Smart resande. Detta uppnår vi genom att vara pålitliga, ha hög tillgänglighet och göra det prisvärt. Du är en av dem som ska göra detta möjligt!

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi ser fram emot att komma i kontakt med dig! Hör gärna av dig till Jonas Heilborn; jonas.heilborn@headagent.se, +46735290678 eller Malin Dentler; malin.dentler@headagent.se, +46735034846