TV4-gruppen

Key Account Manager Växjö

TV4 har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till svenska folket i över 25 år. Med en stor mängd TV-kanaler och andra tjänster, inte minst när det gäller TV på nya plattformar, är TV4 i dag ett komplett mediehus fyllt av möjligheter för såväl tittare, annonsörer som för samarbetspartners. 

Till TV4-Gruppen söker vi nu en Key Account Manager till Växjö. I din roll som Key Account Manager har du en nyckelroll i försäljningsorganisationen där du har ansvar att säkerställa en god och framåtdrivande affärsrelation mellan TV4-gruppen och deras kunder. Du gör detta genom att bearbeta nya kunder samt ansvara för att utveckla befintliga kunder. Du erbjuder hela TV4-gruppens portfölj av nationella, regionala och lokala lösningar till kunderna. Detta kan vara allt från traditionella kampanjer lokalt till nationellt sponsorskap till konceptuella lösningar såsom associationsrätt och event linjärt och digitalt.

Dina arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta med löpande försäljning, kundbearbetning och kundutveckling av befintliga och nya kunder genom hela säljprocessen. Du kommer att lägga lika mycket tid på att bearbeta nya kunder som att hantera befintliga kunder. I din kundportfölj har du ett tjugotal kunder med uppgift att bygga vidare med nya kunder. Arbetsuppgifterna innefattar:

  • Budget- och kundansvar för medelstora till stora kunder.
  • Aktivitetsansvar.
  • Ansvar för prospektering och nykundsbearbetning.
  • Ansvar för att skapa långsiktiga relationer med kunden samt skapa ökad kundnöjdhet.
  • Ansvar för försäljningsutveckling, konkurrentbevakning och analys.

Din erfarenhet:

  • 5+ års erfarenhet inom relationsskapande försäljning, TV-/medie- och/eller närliggande branscher är fördelaktigt.
  • Akademisk utbildning eller motsvarande.
  • Är en självgående person som strävar efter att vidareutveckla  TV4-gruppens affärer och arbetar aktivt med kundutveckling.
  • Är van vid att agera kontaktyta mellan företagspartners och det egna företaget.

Dina egenskaper:

För att trivas i din roll som Key Account Manager på TV4 har du god rutin och kan därför ta stort eget ansvar i ditt arbete. Du är nyfiken, drivande och trivs i en roll där du får utlopp för din energi och hittar nya, innovativa försäljningsstrategier. Du har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt vilket innebär att du kan planera i förväg och gör tydliga prioriteringar. För att skapa nya kundrelationer och bibehålla god kundnöjdhet med dina kunder är du en nätverkande person och har en effektiv kommunikation. Vidare strävar du efter kontinuerlig personlig utveckling, du är medveten om dina egna styrkor och utvecklingsområden samt uppskattar att lära dig nytt. Sist men inte minst är du en person som vill leva TV4-Gruppens värderingar – samarbete först, mod att göra nytt och leverera världsklass.

För ytterligare information, vänligen kontakta Jonas Berglin; jonas.berglin@headagent.se eller Staffan Öster; staffan.oster@headagent.se