Varsego

Affärsstrateg

För över 50 år sedan startade vi vår försäljning av glass, något vi älskat och fortfarande älskar. För att kunna bli en ännu bättre leverantör har vi glassgrossister gått samman och bildat Varsego. Idag kan vi erbjuda kunder ett stort utbud av marknadens starkaste sortiment av impulsstarka varor. Vår styrka ligger i närheten till kunderna då vi finns representerade från norr till söder och känner de lokala förutsättningar. Vi erbjuder inte bara ett brett sortiment av marknadsledande produkter utan även snabba leveranser med hög kvalitet och stort kundfokus. Med hjälp av Varsego får man en fräsch och välfylld säljplats samtidigt som kunden sparar tid och slår ett slag för miljön! 
 
Varsego består av 28 stycken lokala kontor och är en rikstäckande försäljning- och distributionsorganisation. Organisationen hanterar över 18 000 kunder inom framförallt Servicehandel, Horeca och Food Service. Huvudkontoret ligger i Stockholm dit vi nu söker en Affärsstrateg som kommer att rapportera direkt till VD.

Som affärsstrateg har du en nyckelroll i organisationen med att balansera fokus på storsäljande artiklar och strategiska produkter för att skapa det starkaste möjliga utbudet mot kund.

Din roll innebär även att du stödjer olika funktioner inom organisationen med kategorikompetens. Du stödjer t ex sälj- och marknadsteamet med pris och kampanjstrategier och kommer med insikter kring optimering av portföljstrategier.

Övergripande ansvarsområde:

  • Löpande analys av såväl marknadsutveckling som försäljning och lönsamhet i syfte att identifiera affärsmöjligheter på både kort och lång sikt.
  • Utveckla och implementera sortiment-, pris- och kampanjstrategier i syfte att driva värdetillväxt och optimera sortimentsmixen på lång sikt.
  • Genom proaktivt analysarbete initiera projekt och åtgärder tillsammans med VD för att förbättra försäljning och lönsamhet. 

Erfarenhet och kompetens:

  • Akademisk utbildning eller minst 2-årig eftergymnasial utbildning inom ekonomi/statistik/strategi.
  • 2-3 års erfarenhet av analys eller liknande arbetsuppgifter inom snabbrörliga konsumentvaror (FMCG) t.ex. inköp, kategori, försäljning.
  • Goda kunskaper inom vanliga IT-verktyg

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är analytisk och resultatinriktad med ett strategiskt tänkande. Du är en prestigelös person med en lösningsorienterad approach. För att lyckas i rollen kommer du behöva vara självgående och kunna ta egna initiativ i ditt arbete. Vidare tror vi att du drivs av att jobba i ett sammanhang som utmanar branschen och där du får vara med och till högsta grad påverka företagets utveckling.

 

För mer information kring tjänsten, vänligen kontakta Viktor Lundeberg; viktor.lundeberg@headagent.se