OKQ8

Projektledare New Business & Innovation

Drivmedelsbranschen står inför radikala förändringar och OKQ8 Scandinavia satsar därför stort på att bedriva utvecklingsarbete för att skapa nya lönsamma affärer bortom drivmedel. Fokus i vårt arbete är att skapa nya innovativa tjänster och produkter för Människor i rörelse. Vi accelererar nu utvecklingen och befinner oss i en spännande uppbyggnadsfas av avdelningen, New Business and Innovation, som ansvarar för att skapa nya lönsamma affärer, gärna i partnerskap med andra. Vi har höga ambitioner och vår målsättning är att skapa ökad kundnytta, driva lönsamhet och säkerställa långsiktigt hållbara affärer.
 

Vill du vara med på resan? Nu söker vi en projektledare som kan driva test och piloter av nya affärsidéer och koncept.

Om rollen

Som projektledare kommer du ansvara för att projektleda processframtagning och testfaserna av nya koncept och affärsidéer på skandinavisk nivå. Du kommer arbeta i nära samarbete med affärsutvecklare samt koordinera, leda och entusiasmera tvärfunktionella team som arbetar i projektet. Det kan vara representanter från bland annat butik, kategori, marknad, IT samt externa byråer. Dina ansvarsområden kommer bland annat inkludera att:

  •       Leda och driva projekt 

  •       Arbeta med omvärldsanalys 

  •       Analysera och räkna på Business Cases 

  •       Ta fram beslutsunderlag och vara föredragande för styrgrupper 

  •       Anordna och hålla workshops 


Du kommer att vara en av flera projektledare och affärsutvecklare inom New Business and Innovation teamet. Utöver dina ordinarie arbetsuppgifter kommer en viktig uppgift för dig och dina kollegor att vara att arbeta med kunskapsdelning och utveckling av teamets arbetssätt och verktyg.

Vi söker dig som

  • Har en akademisk utbildning
  • +3 års arbetslivserfarenhet inom projektledning och/eller vana att projektleda tvärfunktionella team
  • Har en stark analytisk förmåga och erfarenhet av att ta fram business case och lönsamhetsanalyser.
  • Erfarenhet av digitala utvecklingsprojekt är starkt meriterande
  • Erfarenhet av att ta fram sälj- och marknadsmaterial och kampanjer i digitala kanaler såsom Facebook är också starkt meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen tror vi att du är strukturerad och van att arbeta detaljfokuserat med tidsplaner och leveranser. Vidare är du en bra kommunikatör med förmågan att entusiasmera dina medarbetare och projektmedlemmar. Vi tror också att du har ett konsekvenstänk, är initiativrik och van att sätta igång nya uppgifter samt följa upp dessa.

 

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Josefin Johansson; josefin.johansson@headagent.se 070-601 25 86