LeasePlan Sverige AB

Key Account Manager

LeasePlan är världsledande inom operationell billeasing och en av de internationellt ledande aktörerna inom fleet management. För närvarande har vi kontor i 32 länder fördelade på fyra kontinenter med 7 400 anställda som tillsammans förvaltar 1,67 miljoner fordon.Vi är specialister på finansiering och hantering av leasingbilar, över hela världen. Trots våra över femtio år i branschen utmanar vi ständigt våra kunskaper för att kunna fortsätta att stödja våra kunder med de bästa programmen och systemen.LeasePlan genomför en spännande utvecklingsresa med nya ägare, ledning och anpassning till förändrade kundbeteenden. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder elbilar, bilpooler och allt från leasing till kompletta mobilitetslösningar för ett modernt samhälle.

Vi söker dig som trivs med att driva och utveckla en komplex affär och vill utvecklas och växa inom LeasePlan kommersiella organisation.

I din roll som Key Account Manager har du yttersta ansvaret för affär och relation med befintliga kunder. I teamet jobbar du tillsammans med kollegor med att på ett proaktivt, föredömligt och affärsmässigt sätt driva och utveckla försäljning, kundrelationer och ”affären LeasePlan”.

Du är del av ett team Key Account Managers på 9 personer, som är en viktig kugge i LeasePlans Sveriges säljorganisation, och du rapporterar till Head of KAM.

 

Arbetsuppgifter. 

 •     Ha yttersta avtalsansvaret i upphandlingar och/eller omförhandlingar
 •       Att kontakta, etablera, vårda och utveckla befintliga kunder
 •       Medverka till att skapa nya affärer och merförsäljning
 •       Agera rådgivare ur ett affärsmannaskapsperspektiv till både kund och leverantör ifråga om kostnadsbesparingaroch utveckling/sammansättning av kundens vagnpark
 •       Driva och följa upp interna utredningar och projekt, såsom t ex implementation av ny kund
 •       Ansvara för att ta emot, behandla, åtgärda och följa upp uttryckta kundklagomål/missnöje

LeasePlan erbjuder en nyckelroll i ett marknadsledande bolag med mycket välkända kunder. För rätt person innebär tjänsten stora möjligheter att få vara med och göra skillnad samt möjlighet att växa och utvecklas inom bolaget. Företagskulturen kännetecknas av stort säljfokus, starkt engagemang och högt tempo. För att trivas i rollen bör du tycka om att skapa relationer och bidra till större kundnytta.

 

Erfarenhet. 

Vi söker dig med minst 5års erfarenhet mer att arbeta med komplex försäljning B2B. Du har även goda kunskaper i engelska såväl muntligt som skriftligt samt meriterande med god administrativ kompetens.

 

Personliga egenskaper. 

 • Relationsskapande
 • Driven
 • Engagerad
 • Affärsorienterad
 • Samarbetsorienterad 

För mer information, vänligen kontakta researcher Matilda Segelström, matilda.segelstrom@headagent.se eller ansvarig konsult Clara Scherman, clara.scherman@headagent.se