Arla Foods Sweden

E-Commerce Space & Content Manager

At Arla, we do so much more than make some of the world’s favorite dairy products. We make healthy taste delicious, mornings worth getting up for and family dinners unforgettable. Arla, Bregott, KESO and Castello – brands like these make us a vital, natural part of modern life in over 100 countries around the world.

Vill du vara med och utveckla försäljningen online för Arlas välkända varumärken? E-commerce Space- & Content Manager är en ny spännande roll inom Arla Foods Sverige med fokus på att lyfta kategorin och våra produkter till en ny nivå inom e-handeln. Du kommer ingå i ett starkt E-retail-team inom Sales som driver denna utveckling. Tjänsten är centralt placerad på Lindhagensgatan på Kungsholmen, Stockholm och du rapporterar till E-commerce Manager på Arla Foods.

Om rollen.

Som E-commerce Space- & Content Manager bidrar du till vår framgång genom att tillsammans med kunderna utveckla Arlas närvaro i nätbutikerna, genom ökad synlighet, tillgänglighet och relevans i den digitala butikshyllan. Vi behöver gå utanför ramarna, tänka kreativt och hitta nya lösningar för hur vi ska driva kategoritillväxt inom näthandeln. Har du ambitionen och viljan att leda denna utveckling? Då kan vi erbjuda dig möjligheten att arbeta i en affärsdriven miljö med stark laganda! För rätt kandidat är detta dessutom en chans att få unik erfarenhet av att arbeta hos en av de största aktörerna inom FMCG i Sverige, som dessutom satsar kraftigt på e-handel. 

I denna roll strävar du efter att förbättra konsumentupplevelsen i nätbutikerna vilket i sin tur driver försäljningen. Du ansvarar för att utveckla samt uppdatera produktinformation och övrigt innehåll anpassat för e-handel baserat på trender, konsument- och kundinsikter.

En viktig del av rollen är att samarbeta med våra kunder och tillsammans med dem testa nya lösningar för att utveckla näthandeln. Du inspirerar, utmanar och hittar nya vägar för att förbättra konsumentupplevelsen samt hittar nya möjligheter för våra kategorier i den digitala butiken. Du ansvarar för A/B-tester tillsammans med kunderna för att öka konverteringen. Du genomför löpande försäljningsanalyser och arbetar nära Sales, Marketing och Digital för att bidra med kunskap kring köpbeteendet online och konsumentinsikter.

Erfarenhet. 

Vi söker dig med mycket god kunskap inom e-handel gärna från detaljhandel och förståelse för de faktorer som påverkar framgången online, utifrån såväl digitalt perspektiv som konsumentbehov. Du har god insikt kring sök- och konsumentbeteende online och kan applicera det i ditt arbete för att forma och förbättra köptillfället i nätbutiken tillsammans med våra kunder.

Du har erfarenhet av att arbeta med SEO och SEM samt är van användare av Excel och Google Analytics. Du har erfarenhet av att arbeta med HTML samt god förståelse för marknadsföringsprinciper. Du är en bra projektledare som har förmågan att inspirera dina kollegor och samarbetspartners. Du har minst 3 års erfarenhet inom e-handel, gärna från en nätbutik. Eftergymnasial utbildning inom digital marknadsföring/försäljning/kommunikation eller annan relevant utbildning. 

Du har stor passion för och kunskap inom e-handel och konsumentbeteende online. Som person är du en relationsbyggare, du är social, nyfiken, orädd och utvecklingsorienterad. Du är en verkställare som vågar utmana både kollegor och kunder med nya tankar och idéer. Du är en entusiastisk och positiv lagspelare som gillar att arbeta självständigt och samtidigt prestigelöst under eget ansvar. Du är också driven och skapar din struktur och planering så att du når uppsatta mål. Du har förmåga att arbeta effektivt tvärfunktionellt med god kommunikationsförmåga. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Hos Arla blir du del av en dynamisk arbetsmiljö med engagerade kollegor och en organisation full med ambition omgivna av starka varumärken. Vi har mycket kontakt och samarbete med kollegor från Arla Foods andra marknader i Europa och globalt. Hos Arla finns kunskap, resurser och visioner som erbjuder dig en möjlighet att hela tiden utvecklas både i din yrkesroll men också som person.

För mer informtation, vänligen kontakta Sara Dahlqvist, sara.dahlqvist@headagent.se 076-3222159 eller Josefin Johansson, josefin.johansson@headagent.se 070-6012586