FCG

Konsult Riskhantering

FCG är ett av Nordens ledande konsultföretag med inriktning mot den finansiella sektorn. Vi är specialisterna inom riskhantering, finansiell juridik samt affärsstyrning och finns i Sverige, Norge och Danmark. FCG är ett företag som präglas av entreprenörsskap och stark tillväxt och har sedan starten 2008 byggt upp en verksamhet med omkring 150 specialister inom juridik, finansiell ekonomi, matematik och aktuariell kompetens. FCG har kunder inom alla segment och storlekar som står under Finansinspektionens tillsyn och vi hjälper även företag inom andra industrier som möter en reglering eller ser nyttan av en sund företagsstyrning.

Vi söker dig som med engagemang och kraft vill vara med oss på FCG i våra kunders arbete med riskhantering och riskkontroll. Du som hela tiden vill utvecklas och som aldrig slutar att vara nyfiken. Du som vill vara en del av FCG där det finns en enorm kunskap och erfarenhet, som vi vill dela med oss av. Till varandra. Till våra kunder. 

I ditt arbete kommer du bland annat arbeta med att:

  • Sätta upp, implementera och dokumentera processer och rutiner för riskhantering och internkontroll hos våra kunder.
  • Stödja kundens verksamhet, VD och styrelse i tolkning, anpassning och implementering av riskhantering utifrån verksamhetsförutsättningar och regelverk.
  • Stödja kunden i arbetet med att upprätta och implementera processer och rutiner för att identifiera, värdera, övervaka, rapportera och kontrollera företagens risker.
  • Rapportera till VD och styrelse hos kund avseende företagens risker, riskhantering och riskkontroll
  • Koordinera och stödja vid genomförande av kundföretagens interna kapital och likviditetsutvärdering
  • Utbilda i riskrelaterade frågor
  • Vara ansvarig för riskfunktionen i finansiella företag
  • Leda och stötta juniora kollegor
  • Bidra med nya affärsmöjligheter 

Om dig.

Vi söker dig som jobbat 4-10 år och har erfarenhet av riskhanteringsarbete från t.ex bank, värdepappers -eller fondbolag eller som konsult inom finansiella sektorn. Du har ett intresse för finansbranschen och riskhanteringsfrågor.

Som person söker vi dig som är säker på dig själv och som samtidigt är ödmjuk. Du har ett inre driv och visar stort engagemang i det du företar dig. Du brinner för att arbeta i en konsultdriven miljö med tydligt leveransfokus. Du gillar ansvar och att hitta nya lösningar. Du vill dela med dig och tror, liksom vi, på ”laget före jaget”. 

 På FCG.

Vi på FCG är måna om varandra. Vi investerar i allas utveckling och välmående. Vi värnar om balans i livet och vill att våra värdeord laganda, ödmjukhet, innovation och engagemang ska återspeglas i mötet med såväl kollegor och kunder. Med våra specialistkunskaper ser vi till att vår rådgivning fungerar i praktiken och att den alltid leder till konkret affärsnytta. I samarbetet med kunden tar vi som konsulter en stödjande roll, men vi ska även våga utmana och inspirera!

Matchar dina värderingar, kompetenser och framtidsplaner med våra? Då kan du vara den vi söker!

För ytterligare information om rollen, vänligen kontakta Linda Elvelin Österman på linda.elvelin.osterman@headagent.se eller Sara Markstedt på sara.markstedt@headagent.se