Råd & Rön AB

VD/Chefredaktör

Råd & Rön är en tidning som syftar till att förenkla människors vardag. Den ger sina läsare klara och raka besked om varor och tjänster. 
 
Råd & Rön är kommersiellt oberoende och en av ytterst få tidningar utan annonser. Man lever och lär med hög integritet och vågar säga ifrån när saker inte håller måttet. Unikt för Råd & Rön är den tillgång till sakkunskap som finns inom testorganisationen ICRT, International Consumer Research and Testing, och inom organisationen Sveriges Konsumenter.
 
Råd & Rön är under ständig utveckling och letar alltid efter nya sätt att göra människors liv ännu enklare.

I grund och botten är du en människa med stort engagemang. Råd & Rön brinner för konsumenter och det måste du också göra! Du får förmånen att arbeta på en tidning utan annonser och det innebär att du är en person med hög integritet i stort och smått.

Huvudsakliga arbetsuppgifter. 

Tjänsten innebär ett vd-skap vilket gör att du har erfarenhet och kunskap av företagande och ekonomistyrning, Detta ska kombineras med det publicistiska och rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare. Råd & Rön utvecklas ständigt, därför blir innovation, affärsutveckling och digitalisering av största vikt. Du behöver därför vara lyhörd för trender men samtidigt behålla båda fötterna på jorden – det är en konst att kommersialisera det ideella.

Bakgrund och erfarenheter. 

Du är en prestigelös men tydlig person med en förmåga att entusiasmera och engagera. Du leder ett team om tolv personer som hanterar det redaktionella och testverksamheten. Du har uppgiften att svetsa samman teamen så att nyttan och samarbetet blir optimalt. Vi tror att du är journalist i botten med ett sinne för affärer och affärsutveckling. Du har med dig relevant erfarenhet om minst tio år.