iProspect

Team Lead Paid Social

iProspect ingår i Dentsu Aegis Network Sverige med kontor över hela världen. Vi är ca 4500+ anställda på 55+ marknader fördelade på 91 kontor som dagligen arbetar med digitala kanaler och tjänster inom SEM, SEO, display, social, konverteringsoptimering, mätning och digitala strategier för våra kunders räkning. I Sverige är vi idag 80 anställda och har kontor i både Stockholm och Göteborg.

Som Team Lead för Paid Social på iProspect blir du en nyckelperson i Social Media-teamet. Du kommer tillsammans med Head of Social Media och en till fantastisk Team Lead att driva agendan för att skapa Nordens spetsigaste team inom Paid Social.

Du kommer vara delaktig i allt från att skapa nya och effektiva arbetsprocesser till att säkerställa spetskompetensen inom ditt team. Rollen innebär även att du leder utvecklings- och lönesamtal samt att du är delaktig i rekrytering till Social Media-teamet. Som Team Lead rapporterar du till Head of Social Media och tjänsten är placerad i Stockholm. En del resor främst inom Sverige kan förekomma. 

Rollen.

Rollen innebär även att du ansvarar och projektleder arbetet inom Paid Social för några av landets största varumärken. Din uppgift är att upprätthålla en bra förståelse för kundernas affärsmål och därigenom planera, utveckla, analysera, följa upp och förbättra kundernas annonsering.

Du är med i allt från kundbrief till uppföljning och leder månads- och kvartalsmöten med kund. Deltagande i pitcher samt att hålla i utbildningar inom området ingår också i arbetsuppgiften.

Som person brinner du för Sociala medier och drivs av att dela med dig av din genuina expertis inom området. Du har en mycket god förståelse för kundens affär och kan blanda erfarenhet med innovation för att nå bästa resultat. Du motiveras av att utveckla både teamet samt våra kunders affär.

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av Paid Social, gärna inom e-handel
 • Relevant eftergymnasial utbildning fördelaktigt inom IT, Kommunikation och Marknadsföring
 • Expertis framförallt inom Facebook och Instagram men ett plus om du även behärskar Twitter, Linkedin och Snapchat
 • Erfarenhet av att jobba i verktyg som Facebook Power Editor, Google Analytics och Smartly samt andra tredjepartsverktyg (tex: Adobe, DoubleClick)
 • Hög analytisk förmåga med goda kunskaper i Excel (vlookup, pivottabeller, calculated fields)
 • En naturlig förmåga att inspirera och motivera
 • Drivs av att se andra människor utvecklas, tidigare erfarenheter av att leda team är meriterande
 • Stark drivkraft och stort engagemang för online
 • Mycket god teknisk förståelse
 • Hög social kompetens och är kommunikativ både i tal och skrift
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande