Aktiespararna

B2B Försäljningschef

Världens största organisation för personer som sparar i aktier och fonder söker nu en ny chef för dess B2B-verksamhet. Vill du vara med på en spännande förändringsresa så är det här jobbet för dig!

Aktiespararna är en medlemsorganisation med en omfattande kommersiell verksamhet och har som idé att skapa bra förutsättningar för privatpersoner som vill spara och investera i aktier och fonder. Organisationen sprider kunskap genom bland annat tidningen Aktiespararen, anordnar utbildningar och bolagsevents, ger ut böcker och driver Analysguiden. Organisationen äger ett fondbolag och nätmäklaren Aktieinvest. Totalt omsätter Aktiespararna som koncern ca 110 Mkr varav en fjärdedel är relaterad till B2B-affären.

 

Om tjänsten

Aktiespararna letar nu efter sin nya försäljningschef B2B.

För att lyckas i rollen är du entreprenöriell och motiveras av att bygga relationer och att göra affärer. Vi söker en person med minst 3-5 års yrkeserfarenhet inom uppsökande försäljning med fokus på B2B. Du trivs med att självständigt driva dina affärer och är van att sätta upp och nå dina mål. Du har dokumenterat goda resultat av koncept- och relationsskapande försäljning och ett genuint intresse för finans -och aktiemarknaden och förstår dess drivkrafter. Du är kommunikativ och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Aktiespararna värdesätter dina personliga egenskaper högt och här finner du medarbetare som är lojala, engagerade, professionella och som gläds åt varandras framgångar. Aktiespararna är en organisation med högt i tak som välkomnar nya idéer.

Aktiespararna söker nu en person som kan utveckla B2B-affären som idag i huvudsak består av att erbjuda räckviddstjänster i print och webb, tjänsten Analysguiden som omfattar betald uppdragsanalys och en omfattande eventverksamhet.

Personen kommer att ansvara för att driva B2B försäljningen med primärt fokus att:

  • Skapa, utveckla och underhålla affärer med börsnoterade bolag som har nytta av tjänsten Analysguiden. 
  • Utveckla försäljningen av befintliga räckviddstjänster inom print och webb.
  • Identifiera och bygga relevanta och lönsamma partnerskap med aktörer som vill nå den målgrupp som Aktiespararna kan erbjuda.
  • Personen kommer att ha personalansvar för 1-2 personer och rapportera till kommunikationschef samt ingå i marknadsrådet som leds av VD.

 

 Krav på erfarenhet/specifik kompetens: 

  • Minst 3-5 års yrkeserfarenhet inom uppsökande försäljning med fokus på B2B.
  • Kan självständigt driva sina affärer och är van att sätta upp och nå sina högt ställda mål.
  • Har dokumenterat goda resultat av koncept- och relationsskapande försäljning
  • Har ett genuint intresse för finans och aktiemarknaden och förstår dess drivkrafter.
  • Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift 

 

Personliga egenskaper

Aktiespararna ser gärna att du har ett tydligt säljfokus och levererar med hög kvalitet. Du är strukturerad, affärsmässig, resultat- och lösningsorienterad med ett starkt kommersiellt driv. Du är prestigelös och trivs i ett högt arbetstempo. Du är en person med positiv inställning som vågar ta för dig och som har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt och ta mycket eget ansvar.

 

Varför jobba hos Aktiespararna?

Aktiespararna är en organisation som brinner för att hjälpa människor till ett framgångsrikt sparande i aktier och fonder. Organisationen befinner sig i en stor förändringsprocess där fokus ligger på att utveckla nya tjänster och produkter som ska ge ökad nytta för både medlemmar och affärspartners.

 

För mer information vänligen kontakta
Matilda Segelström, matilda.segelstrom@headagent.se 076 010 13 52 eller Anton Wennström, anton.wennstrom@headagent.se 073-507 84 27