Nobina Sverige AB

Produktchef – Busslösningar

Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Koncernen omsätter närmare 9 miljarder SEK och har cirka 9 000 medarbetare med verksamhet i fyra länder och huvudkontor i Solna, Stockholm. Nobina är branschledare i termer av lönsamhet, utveckling samt initiativ för en sundare bransch.Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. De ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktideteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället. I Nobina Sverige har idag ca 6500 medarbetare med verksamhet i hela landet.  Nobinas framgångar bidrar till ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader.Nobina är ett modernt bolag med tydliga värderingar, där IT funktionen är en integrerad del av en spännande verksamhet. Sedan juni 2015 är Nobina AB noterat på NASDAQ OMX. Mer information återfinns på www.nobina.com 

Har du god branschkunskap inom kollektivtrafiklösningar och förståelse för tjänsteutformningen och vad som funkar i praktiken? Känner du att du har en massa ideér om hur man kan designa lösningar som förbättrar för både resenärer, uppdragsgivare och samhälle? Vill du vara med och påverka agendan och dagordningen samt vara med och driva utvecklingen av nya busslösningar även i praktiken? Nobina söker nu en driven och entusiasmerande produktchef till sitt huvudkontor i Solna.

I rollen som Produktchef Busslösningar får du en unik möjlighet att utvecklas till kunskapsledare i branschen på ett marknadsledande företag där du verkligen kan göra samhällsnytta och vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik.

Arbetsuppgifter.

Din uppgift blir att driva bolagets utveckling av attraktiva och effektiva busslösningar utifrån lokala förutsättningar. Detta innebär bl.a. att:

  • Ta fram faktabaserade underlag och förslag på förbättringsmöjligheter i trafiksystemet utifrån trender, behov och mervärden för resenärer och uppdragsgivare.
  • Projektleda utvecklings- och implementationsprojekt för nya busslösningar såsom BRT, eldrift eller autonoma lösningar.
  • Utveckla tilläggsprodukter och skapa förutsättningar för merförsäljning.
  • Säkerställa effektiva produktlanseringar och ta fram faktabaserade insikter och argument för de mervärden som de olika produkterna tillför i kollektivtrafiksystemet.
  • Stötta affärsutvecklare och KAM:ar med införsäljning samt vara mycket involverad i anbudsprojekt.

Erfarenhet.

  • Ett krav är att du har minst 3 års erfarenhet/branschkunskap inom kollektivtrafiklösningar i en roll där du har utvecklat en stark förståelse för tjänsteutformningen och värdet man kan skapa hos användarna samt vad som fungerar i praktiken.
  • Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av utveckling av busstrafik från ett leverantörsperspektiv eller förståelse för trafikplanering, fordon och resenärers efterfrågan samt olika effekter av olika trafikkoncept.
  • Vi ser också gärna att du har en akademisk utbildning och erfarenhet av projektledning.

Personliga egenskaper. 

För att lyckas i rollen, så tror vi att du har en stark analytisk och kommunikativ förmåga. Du är kreativ, utåtriktad och har en stark samarbetsförmåga. Du är utåtriktad, entusiasmerande och trivs i en tvärfunktionell miljö där du får andra att agera och utan att du själv är chef.

För mer information, vänligen kontakta researcher Josefin Ekholmer, josefin.ekholmer@headagent.seeller ansvarig konsult Basem Bacchus, basem.bacchus@headagent.se