Osynlig

VD

Osynlig löser problem och skapar affärsnytta med digital design. Från snabba prototyper till långsiktig strategisk utveckling av exempelvis e-tjänster, appar, webbplatser och intranät. Vi är designers, strateger och tekniker som ser design och användarupplevelser som ett strategiskt medel för att nå affärsmål. Det handlar om att utveckla digitala lösningar som människor förstår och älskar att använda.
Osynlig AB har kontor i Sundsvall och Stockholm. Vi har även ett systerföretag i Auckland på Nya Zealand. Idag är vi ca 15 personer.

Som VD driver du bolagets utveckling och försäljning i tätt samarbete med vår externa professionella styrelseordförande och ägarna. Styrelsen driver en offensiv tillväxtresa med personalens välmående i fokus och behöver en driven person som operativt driver detta.

Som Osynligs nya VD kommer du som första uppgift göra en affärsplan som sedan ska exekveras. Målet är att tredubbla omsättningen på fem års sikt och att varje år visa positivt resultat.

Erfarenheter.

Du har en bred erfarenhet av försäljning, Du har arbetat operativt med, och haft ansvar för, tjänsteförsäljning i ett litet bolag. Förutom en stark säljprofil har du erfarenhet av att ha drivit tillväxt i ett mindre ägarlett bolag och har erfarenhet av strategisk bolagsstyrning, gärna tillsammans med en styrelse.

Du har goda ledaregenskaper med den akademiska höjden att fatta strategiska beslut. Meriterande är erfarenhet av att ha varit med och byggt verksamheter på flera orter i Sverige eller internationellt. Önskvärt är även erfarenhet av IT-sektorn för att kunna konceptualisera och produktifiera bolagets tjänster. Erfarenhet av UX och digitala medier är meriterande. 

Du har akademisk utbildning och talar både svenska och engelska. Personen får gärna vara bosatt i Stockholm men ska ha möjlighet att resa.

Personliga egenskaper.

Du är mål- och resultatorienterad med god kommunikativ förmåga. Du är bra på att nätverka och har byggt upp ett bra kontaktnät med större organisationer. Vidare är du en stabil och trygg ledare med erfarenhet av att bygga god teamkänsla och skapa framgångsrika team genom din ledarskapsstil.

För mer information, vänligen kontakta researcher Jonas Heilborn jonas.heilborn@headagent.se eller ansvarig konsult Cecilia Brinck, cecilia.brinck@headagent.se