Bisnode

Senior Analyst

Bisnode, a leading progressive data and analytics company in Europe, is building a brighter future using smart data. We have more than 2,100 passionate and curious employees who collaborate in 19 countries using analytics and scoring models to predict customer behavior, deliver remarkable insights, and ultimately find innovative solutions to enduring problems. Bisnode – data to drive you forward.

Smart Data är vår tids hårdvaluta. I dagens digitala informationsöverflöde är det viktigare än någonsin att kunna förädla, analysera och förstå data. Bisnode är dedikerade till att leverera insikter för att hjälpa våra kunder att fatta smartare beslut. Bisnode Sverige är en del av Bisnode-koncernen och är marknadsledande leverantör av affärs- och kreditinformation. Bisnode finns idag i 18 europeiska länder och totalt är vi omkring 2 100 medarbetare i Europa, varav ca 550 arbetar i Sverige. Bisnode har sitt huvudkontor i Stockholm.

Är du intresserad av att arbeta med en av branschens ledande aktörer inom data och analys? Till avdelningen Business Market Analytics inom Bisnode Analytics & Advisory söker vi nu en analytiker med inriktning på analys av företagsmarknader (B2B).

På avdelningen driver vi bland annat kundutvecklingsprojekt inom Big Data och har unika metoder och data för näringslivsanalys på den kommunala marknaden. Våra kunder har höga ambitioner gällande att arbeta datadrivet – och vi stöttar dem hela vägen från strategi till operativ implementering.

Inom Bisnode Analytics & Advisory arbetar vi med att utveckla våra kunders verksamheter mot uppsatta mål. Som analytiker och rådgivare hjälper vi våra kunder att öka värdet av tillgänglig information, utveckla sin analytiska förmåga samt nyttja extern och intern data i sina verksamhetsprocesser.

Vi söker dig med ett stort intresse för analys av företagsdata, näringslivsutveckling och vet hur du ska använda analys som verktyg för att optimera strategier och operativ verksamhet. På vårt kontor Solna blir du en viktig del i att skapa värde för våra kunder via analys och att utveckla vårt analyserbjudande för framtida behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att sälja in och leverera näringslivsanalyser på kommunal och regional nivå samt till företagskunder. I detta ingår att utföra deskriptiva och prediktiva analyser och forma pedagogiska rapporter. Du bidrar med analys- och rådgivningskompetens i införsäljning hos nya och befintliga kunder. Du ska självständigt genomföra och bryta ner analyser i slutsatser och rekommendationer samt presentera dessa för kunderna, många gånger i relativt stora sammanhang som kommunstyrelser, näringslivsdagar, ledningsgrupper etc. Du kommer även att bidra till interna projekt kopplade till Bisnodes nuvarande och framtida analyserbjudanden. Du utgår från och jobbar tillsammans med ett analysteam på ca 20 personer på kontoret i Solna. 

Erfarenhet och kompetens.

 • Akademisk högskoleexamen.  
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet i roller med krav på god affärsförståelse och förmåga att analysera stor mängd data.
 • Grundläggande förståelse för företagsdata i termer av resultat- och balansräkning.  
 • Mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint. 
 • Flytande svenska och goda kunskaper i engelska, i tal och skrift. 
 • Meriterande kunskaper/erfarenheter: QlikView, SAS, QlikSense.
 • Har du erfarenhet från närings- eller samhälls-utvecklingsarbete inom kommun eller region är detta positivt. 

Personliga egenskaper.

 • Nyfiken och trygg som person och bra på att hitta kreativa lösningar på problemställningar. 
 • En person som gillar att stå på scen och redogöra för dina analyser/rapporter  
 • Pedagogisk; du kan förklara komplexa sammanhang på ett enkelt och intresseväckande sätt. 
 • Resultatorienterad och metodisk med öga för detaljer.
 • Drivande med hög grad av service- och affärskänsla med hög kvalitetsmedvetenhet. 
 • Självstyrande med god förmåga att genomföra och avsluta arbetsuppgifter.
 • Lätt för att bygga relationer och ser fördelar med att arbeta i team likväl som individuellt och trivs med båda.