LeasePlan Sverige AB

Insurance Manager

LeasePlan är världsledande inom operationell billeasing och en av de internationellt ledande aktörerna inom fleet management. För närvarande har vi kontor i 32 länder fördelade på fyra kontinenter med 7 400 anställda som tillsammans förvaltar 1,67 miljoner fordon.Vi är specialister på finansiering och hantering av leasingbilar, över hela världen. Trots våra över femtio år i branschen utmanar vi ständigt våra kunskaper för att kunna fortsätta att stödja våra kunder med de bästa programmen och systemen.LeasePlan genomför en spännande utvecklingsresa med nya ägare, ledning och anpassning till förändrade kundbeteenden. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder elbilar, bilpooler och allt från leasing till kompletta mobilitetslösningar för ett modernt samhälle.

För att stärka affären och vårt erbjudande letar vi efter vår nästa Insurance Manager

Som Insurance Manager på LeasePlan arbetar du i en global miljö i ett spännande bolag med stort fokus på innovation, affärsutveckling och tillväxt.

Som Insurance manager är du ansvarig för att hantera intäkten för försäkringsaffären och generera en lönsam tillväxt. Du leder ett team om 4–5 medarbetare som arbetar i det löpande med försäkringsärenden. Du rapporterar till VD och har en streckad linje till det globala försäkringsbolaget. Det är ett stort fokus på att driva transformation och att utveckla försäkringsaffären.

Arbetsuppgifter.

Du kommer bland annat att:

» Leda det löpande och dagliga arbetet med försäkringsärenden.

» Definiera den lokala försäkringsstrategin baserad på bolagets övergripande förändringsagenda.

» Upprätta försäkringsprogram med LPINS (internförsäkringsbolag i Dublin) eller genom riskhanteringssystem.

» Mäta och agera på nyckeltal för exempelvis tillväxt, skador och lönsamhet

» Utveckla och implementera nya försäkringsprodukter och tjänster

» Arbeta nära de kommersiella teamen för att stärka affären både baserat på tillväxt och retention

» Hantera frågor kring försäkringsrisk och compliance

Om dig.

Du har med dig relevant erfarenhet av försäkringsarbete på hög nivå. Du har erfarenhet av att utveckla och paketera nya produkter och affärsmöjligheter och har dokumenterad erfarenhet av att skapa lönsamma affärer

Du är bra på att analysera och paketera stora mängder information samt att göra den användbar för ”affären”. Vidare har du god planerings- och problemlösningsförmåga samt förstår vikten av ett effektivt arbetssätt. Du kommer gärna upp med nya idéer och förslag förändringar och ser positivt på utveckling.

Du kommer till LeasePlan med en akademisk utbildning i ekonomi, finansiering eller relevant utbildning inom försäkring och har minst fem års erfarenhet från arbete med relevant försäkringsarbete och ledarskap. Akademiska meriter är dock inte allt för oss på LeasePlan. Vi lägger stor vikt vid personlighet och faktorer som driv, integritet, engagemang, affärsmässighet och samarbetsförmåga.

Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och på engelska.