Liber AB

Chief Commercial Officer

Liber är ett av Sveriges ledande läromedelsföretag. Målsättningen är att våra läromedel och vår kurslitteratur ska bidra till att alla lyckas med sina studier, från förskoleklass till högskola. Vi producerar interaktiva läromedel och böcker hand i hand för ett framgångsrikt lärande i skolan.  Våra läromedel utvecklar vi i dialog med lärare, de främsta författarna och forskare. Liber erbjuder även en fullskalig digital utbildning inom SFI och unik branschutbildning riktad mot näringsliv. I vår utgivning har vi också ett brett erbjudande av managementlitteratur.

Liber söker en Chief Commercial Officer till en nyinrättad roll med övergripande ansvar för att driva digital affärsstrategisk tillväxt. Du leder ett team på ca 10 personer, rapporterar till VD och är den del av ledningsgruppen.

Ansvarsområden.

Övergripande ansvar för att driva affärsutveckling för nya marknader, driva vår digitala produktportfölj och ansvara för prissättning och paketering. Uppdraget innebär också att bygga upp och driva en omställning till en digital försäljning och aktivering av digitala produkter. 

  • Vara drivande i företagets digitala transformation
  • Intäkts och resultatansvar
  • En offensiv agenda för utveckling av nya affärer
  • Driva leadgeneration, konvertering och försäljning av våra produkter

Erfarenhet och kompetens.

  • En akademisk, eller motsvarande utbildning, inom ekonomi och/eller marknadsföring
  • Dokumenterad erfarenhet från kunddrivet digitalt förändringsarbete och framgångsrikt ledarskap från en organisation i förändring
  • Dokumenterad marknads- och försäljningserfarenhet från att bygga upp och leda digital marknadsföring och marketing automation
  • Dokumenterad erfarenhet av affärsutveckling

Personliga egenskaper.

Vi letar efter en affärsdriven initiativtagande och lösningsorienterad ledare med mycket god förmåga att skapa tillväxt och resultat och engagera medaretare. För att lyckas i rollen tror vi att du är en självgående och stabil person med stort eget driv och engagemang, och som gillar att växla mellan strategiskt tänk och operativt genomförande med en tydlig kommersiell agenda och starkt verksamhetsfokus.