Liber AB

Chief Commercial Officer

I mer än 120 år har vi på Liber utvecklat läromedel, kurs- och managementlitteratur, tillsammans med de främsta forskarna, författarna och inspiratörerna i näringslivet.Utbildningsbranschen, och vi med den, befinner oss i en digital transformation vilket skapar nya fantastiska möjligheter att utveckla produkter och tjänster som maximerar lärande.Varje dag går vi på Liber till jobbet för att göra skillnad i människors liv, fast beslutna att leda utvecklingen inom utbildning och därmed bidra till ett Sverige där alla lyckas med sina studier. Vi står för likvärdigt lärande, där alla ska ha samma förutsättningar att utveckla kunskap, oavsett bakgrund.En Liberprodukt ska underlätta lärandet, locka till nyfikenhet och utmana läsaren att ställa nya frågor. När vi tillsammans förädlar idéer, forskning och kunskap till högkvalitativa produkter, tryckta som digitala, bidrar vi till ett demokratiskt och öppet samhälle. Och till kunskap som gör skillnad. Vi är medlemmar i branschorganisationerna Läromedelsföretagen och Swedish Edtech Industry. Liber är en del av den europeiska gruppen Infinitas Learning, som är ett av Europas ledande utgivningsföretag. I koncernen ingår, förutom Liber, också Noordhoff Uitgevers (Nederländerna) och Plantyn (Belgien) och IL Tech. Infinitas Learning ägs av NPM Capital.

Liber söker en Chief Commercial Officer till en nyinrättad roll med övergripande ansvar för att driva digital affärsstrategisk tillväxt. Du leder ett team på ca 10 personer, rapporterar till VD och är den del av ledningsgruppen.

Ansvarsområden.

Övergripande ansvar för att driva affärsutveckling för nya marknader, driva vår digitala produktportfölj och ansvara för prissättning och paketering. Uppdraget innebär också att bygga upp och driva en omställning till en digital försäljning och aktivering av digitala produkter. 

  • Vara drivande i företagets digitala transformation
  • Intäkts och resultatansvar
  • En offensiv agenda för utveckling av nya affärer
  • Driva leadgeneration, konvertering och försäljning av våra produkter

Erfarenhet och kompetens.

  • En akademisk, eller motsvarande utbildning, inom ekonomi och/eller marknadsföring
  • Dokumenterad erfarenhet från kunddrivet digitalt förändringsarbete och framgångsrikt ledarskap från en organisation i förändring
  • Dokumenterad marknads- och försäljningserfarenhet från att bygga upp och leda digital marknadsföring och marketing automation
  • Dokumenterad erfarenhet av affärsutveckling

Personliga egenskaper.

Vi letar efter en affärsdriven initiativtagande och lösningsorienterad ledare med mycket god förmåga att skapa tillväxt och resultat och engagera medaretare. För att lyckas i rollen tror vi att du är en självgående och stabil person med stort eget driv och engagemang, och som gillar att växla mellan strategiskt tänk och operativt genomförande med en tydlig kommersiell agenda och starkt verksamhetsfokus.