Liber AB

Key Account Manager

I mer än 120 år har vi på Liber utvecklat läromedel, kurs- och managementlitteratur, tillsammans med de främsta forskarna, författarna och inspiratörerna i näringslivet.Utbildningsbranschen, och vi med den, befinner oss i en digital transformation vilket skapar nya fantastiska möjligheter att utveckla produkter och tjänster som maximerar lärande.Varje dag går vi på Liber till jobbet för att göra skillnad i människors liv, fast beslutna att leda utvecklingen inom utbildning och därmed bidra till ett Sverige där alla lyckas med sina studier. Vi står för likvärdigt lärande, där alla ska ha samma förutsättningar att utveckla kunskap, oavsett bakgrund.En Liberprodukt ska underlätta lärandet, locka till nyfikenhet och utmana läsaren att ställa nya frågor. När vi tillsammans förädlar idéer, forskning och kunskap till högkvalitativa produkter, tryckta som digitala, bidrar vi till ett demokratiskt och öppet samhälle. Och till kunskap som gör skillnad. Vi är medlemmar i branschorganisationerna Läromedelsföretagen och Swedish Edtech Industry. Liber är en del av den europeiska gruppen Infinitas Learning, som är ett av Europas ledande utgivningsföretag. I koncernen ingår, förutom Liber, också Noordhoff Uitgevers (Nederländerna) och Plantyn (Belgien) och IL Tech. Infinitas Learning ägs av NPM Capital.

Liber söker en Key Account Manager till en nyinrättad organisation med ansvar för att driva försäljning mot kommun och skolor. I rollen rapporterar du till Sales Manager.

Ansvarsområden.

Övergripande ansvar att driva strategisk nyckelkundsbearbetning och försäljning av Libers totala produktutbud och lösningar till kommuner och skolor/friskolor genom fysiska besök.

Förutom omsättningsansvar ska du vidareutveckla befintliga kundkontakter, och identifiera och analysera kundbehov. Du ska självständigt planera, driva och följa upp ditt säljarbete, genomföra förhandlingar, upprätta och säkra leveransplaner.

Relevant erfarenhet.

  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerad koncept- och/eller lösningsförsäljning inom B2B
  • Digital kompetens och erfarenhet av arbete med komplexa affärer med gott försäljningsresultat.
  • Erfarenhet av utbildningsbranschen är meriterande

Personliga egenskaper.

Vi letar efter en lösnings- och resultatorienterad person med en stark drivkraft att skapa affärer och dokumenterad vana att stänga komplexa affärer. Du är lyhörd, relationsskapande och uthållig med mycket god kommunikativ förmåga och hög aktivitetsnivå. För att lyckas i rollen är du strukturerad och van vid självständigt arbetet. Du är framåtlutad med inställningen att allt är möjligt och du har en god samarbetsförmåga.