Filmstaden

Digital Manager

Filmstaden AB är Sveriges ledande leverantör av kultur och nöje. Vi driver 38 biografer med totalt 264 salonger och drygt 34 000 fåtöljer. Vi finns på 22 orter och hos oss arbetar 1 200 personer. Vi ingår i Odeon Cinemas Group som är Europas största biografkedja och i sin tur ägs av den amerikanska biografkedjan AMC.

Som Digital Manager kommer du att vara ansvarig för några av Sveriges största digitala kanaler inom underhållning och nöje.

De digitala kanalerna är Filmstadens viktigaste försäljningskanaler för biobiljetter. Under 2019 fortsätter vi arbetet med att utveckla både webbplatsen www.filmstaden.se och Filmstadens app, som under året kommer att bli en hybridapp. Webbplatsen www.filmstaden.se är en av Sveriges största med ett genomsnittligt antal unika besökare på 700 000. Appen är en av Sveriges mest nedladdade och omtyckta appar. Tack vare ett mycket väl utfört arbete med våra kanaler de senaste åren belönades vi med Guld i kategorin Sveriges bästa sajt för underhållning 2018. Vidare har Filmstaden ett lojalitetsprogram för vilka flera digitala förbättringar lanseras under 2019. Välkommen till ett spännande och utmanande arbete med ett av Sveriges starkaste varumärken!

Ansvarsområden

Som Digital Manager kommer du att ansvara för Filmstadens digitala kanaler och digitala tjänster. Du kommer även att vara produktägare för www.filmstaden.se och Filmstadens app, kontaktyta mot externa samarbetspartners och leverantörer samt ha fullt budgetansvar. Till din hjälp har du ett team av fyra redaktörer som du också har ett arbetsledande ansvar för.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Säkerställa och driva försäljning av biobiljetter i de digitala kanalerna och digitala tjänsterna.
  • Identifiera, initiera och driva utvecklingsbehov inom förvaltningen av Filmstadens digitala kanaler och agera beställare mot Filmstadens IT-avdelning och leverantörer.
  • Sätta mål och driva arbetet i de digitala och mobila kanalerna
  • Ansvar för övergripande planering av kommunikation och content i de digitala kanalerna.
  • Ansvar för digital identitet
  • Uppföljning och analys

Din bakgrund

Du har erfarenhet av en liknande roll och är van att arbeta strategiskt och strukturerat med digitala kanaler. Du har dokumenterad kunskap inom alla delar som rör digital kommunikation.

På Filmstaden är våra digitala kanaler av högsta prioritet och bör således även vara din. Du är van att jobba självständigt och driva processer framåt. Du har en förmåga att förankra idéer, koncept och att sprida engagemang hos både kollegor och externa parter. Vi tror även att du gillar att arbeta med analys och att du är både nytänkande och kreativ. Du är van att hantera flera frågor parallellt och tycker om att komma med nya förslag och lösningar. Du har god känsla för vad som är relevant innehåll och kommunikation i digitala kanaler.

Personliga egenskaper

Som person är du initiativrik, kreativ med mycket god samarbetsförmåga. Har högt eget driv är lyhörd, och entusiasmerande.
Du bör vara mycket intresserad av digital innovation och ny teknik. Självklart är du precis som vi kommunikativ och resultatorienterad.