ATG Aktiebolaget Trav och Galopp

Conversion Manager

ATG är ett spelbolag som ägs av trav- och galoppsporten placerad vid Sveriges största travbana Solvalla. Vi har idag ca 350 medarbetare och satsar på att växa med lönsamhet. Hos oss utvecklas du både som medarbetare och ledare och vi satsar alltid på ständiga förbättringar. Vi erbjuder bland mycket annat en företagstränare, sportvåning, träning under arbetstid och flexibla arbetstider. Till skillnad från andra spelbolag så har ATG inget privat vinstintresse utan överskottet går tillbaka till trav- och galoppsporten. Genom detta så bidrar vi till att ca 30 000 människor runt om i landet kan syssla med det som de älskar, nämligen hästsporten. Eller som vi brukar säga - vi gör Sverige mer levande.

Som Conversion Manager ser du till helheten och vet hur central användarupplevelsen är för affären. Du styr CRO-arbetet genom att ta ägarskap för optimering, experiment och kvantitativa insikter, och är en ambassadör för ett kund- och datacentrerat arbetssätt i hela bolaget. För att åstadkomma detta rör du dig effektivt i gränslandet mellan kund, skärm, produktägare, utvecklare, UX-kollegor och analytiker.

Genom att jobba smart med data och insikter som underlag, är det för dig självklart att man kan få stor effekt genom den enklaste av förändringar. Du motiveras av kontinuerlig optimering och gör allt för att minska friktion, öka motivation och leda kunder till konvertering. Detta gör du genom att leda korsfunktionella experiment- och insiktsforum för att definiera viktiga kund- och köpflöden, och driva strategiska frågeställningar som berör användarupplevelsen i samtliga kanaler.

Erfarenhet

  • Van att arbeta med hypotes- och datadriven optimering av landningssidor och köpflöden
  • Van av att planera, prioritera, och säkerställa att A/B-tester och experiment genomförs
  • God presentatör och erfarenhet av att visualisera och presentera data för beslutsfattare
  • Erfarenhet av att planera och driva workshops och insiktsforum
  • Erfarenhet av att arbeta agilt i webbprojekt, och kravställa mot analytiker i samband med A/B-testning och mätning
  • Vi ser att du har god erfarenhet av Google Analytics, samt att du har god förståelse för andra verktyg som används för konverteringsoptimering
  • Meriterande om du är duktig på microcopy

Personliga egenskaper

För att lyckas i din roll behöver du ha ett stort eget driv, men samtidigt en förmåga att konstruktivt samarbeta över teamgränser. Du är ansvarstagande och inspireras av att arbeta i en dynamisk och snabbrörlig miljö. För att framgångsrikt navigera i ATG:s organisation har du också en entreprenöriell ådra, samt är ansvarstagande och har en prestigelös approach.