Liber AB

Key Account Manager

Liber är ett av Sveriges ledande läromedelsföretag. Målsättningen är att våra läromedel och vår kurslitteratur ska bidra till att alla lyckas med sina studier, från förskoleklass till högskola. Vi producerar interaktiva läromedel och böcker hand i hand för ett framgångsrikt lärande i skolan.  Våra läromedel utvecklar vi i dialog med lärare, de främsta författarna och forskare. Liber erbjuder även en fullskalig digital utbildning inom SFI och unik branschutbildning riktad mot näringsliv. I vår utgivning har vi också ett brett erbjudande av managementlitteratur.

Liber söker en Key Account Manager till Skåneregionen med ansvar för att driva försäljning mot kommun och skolor. I rollen rapporterar du till Sales Manager.

Ansvarsområden.

Övergripande ansvar att driva strategisk nyckelkundsbearbetning och försäljning av Libers totala produktutbud och lösningar till kommuner och skolor/friskolor genom fysiska besök.

Förutom omsättningsansvar ska du vidareutveckla befintliga kundkontakter, och identifiera och analysera kundbehov. Du ska självständigt planera, driva och följa upp ditt säljarbete, genomföra förhandlingar, upprätta och säkra leveransplaner.

Relevant erfarenhet.

  • Relevant eftergymnasial utbildning
  • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerad koncept- och/eller lösningsförsäljning inom B2B
  • Digital kompetens och erfarenhet av arbete med komplexa affärer med gott försäljningsresultat.
  • Erfarenhet av utbildningsbranschen är meriterande

Personliga egenskaper.

Vi letar efter en lösnings- och resultatorienterad person med en stark drivkraft att skapa affärer och dokumenterad vana att stänga komplexa affärer. Du är lyhörd, relationsskapande och uthållig med mycket god kommunikativ förmåga och hög aktivitetsnivå. För att lyckas i rollen är du strukturerad och van vid självständigt arbetet. Du är framåtlutad med inställningen att allt är möjligt och du har en god samarbetsförmåga.