ATG Aktiebolaget Trav och Galopp

Product Owner, App

ATG är ett spelbolag som ägs av trav- och galoppsporten placerad vid Sveriges största travbana Solvalla. Vi har idag ca 350 medarbetare och satsar på att växa med lönsamhet. Hos oss utvecklas du både som medarbetare och ledare och vi satsar alltid på ständiga förbättringar. Vi erbjuder bland mycket annat en företagstränare, sportvåning, träning under arbetstid och flexibla arbetstider. Till skillnad från andra spelbolag så har ATG inget privat vinstintresse utan överskottet går tillbaka till trav- och galoppsporten. Genom detta så bidrar vi till att ca 30 000 människor runt om i landet kan syssla med det som de älskar, nämligen hästsporten. Eller som vi brukar säga - vi gör Sverige mer levande.

Digital Sales ingår i Försäljningsavdelning och ansvarar för kundupplevelsen och konverteringen i våra digitala kanaler. Vi arbetar testdrivet med kunden i ständigt fokus, en mogen och kompetent digital organisation och ett sammansvetsat team. Vi söker nu en Produktägare till våran nylanserade APP – Att förvalta och vidareutveckla denna. Du leder ett eget team av utvecklare och UX:are dedikerade till Appen. Rollen arbetar tätt med PO för ATG.se och andra kanaler. En mycket spännande roll för dig med visioner. Vi använder oss av React Native.

Du rapporterar till chefen för Head of Digital Sales.

Huvudsakliga arbetsuppgifter.

Du är ansvarig för att omsätta tankar, visioner och inriktningar för förändring och utveckling till konkreta funktionella krav för IT-utveckling. Du kommer att vara talesperson för Appen gentemot kunder och media, exempelvis via twitter. Du kommer också att behöva prioritera och detaljera roadmap och kravställning tillsammans med IT. Du kommer att ansvara för att ta tankar och idéer för slutanvändarupplevelse och definiera hur dessa mest effektivt kan uppnås genom att definiera och implementera återanvändningsbara komponenter. Du arbetar användarnära för att förstå förväntningar och behov och tillsammans med övriga i det digitala teamet prioritera och konceptualisera förbättringsförslag för ökad försäljning på de digitala försäljningsytorna. Du är ägare av den backloggen och tekniska roadmapen för vad som skall göras på ATG APP samt prioritering av aktiviteterna i backloggen samt att agera som produktägare enligt definierad SCRUM-metodik.

Relevant erfarenhet.

  • Akademisk examen inom t.ex. ekonomi eller digitalt/IT
  • 3+ års erfarenhet och goda resultat av digitalt produktägande
  • Kunskap eller djupförståelse av IT-utveckling
  • Meriterande med erfarenhet som utvecklare
  • Mycket meriterande med erfarenhet av App utveckling i någon roll
  • Djup förståelse för B2C-affären