PostNord AB

ISO – Information Security Officer

Vi levererar. PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2017 hade koncernen 31 000 anställda och en omsättning på 37 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss påwww.postnord.com

Vill du arbeta som Information Security Officer i en av Nordens mest spännande koncerner där IT står i fokus? Vi söker dig som vill axla utmaningen i en central och koncernövergripande roll med PostNords informationssäkerhet.

I rollen som Information Security Officer kommer du att tillhöra ett expertteam på Informationssäkerhet och IT säkerhet. Du arbetar tillsammans med andra funktioner inom IT där du som Information Security Officer tillsammans med ansvariga och experter stöttar affären med säkerhetskrav till lösningar inom hela informationssäkerhetsdomänen. Du ansvarar för egna fokusområden och är våra leverantörers operationella kontakt inom områdena. Du rapporterar till CISO.

Bli en del av vårt team 

I rollen som Information Security Officer ingår att

kravställa och supportera IT-utvecklingsteam och projekt inom Norden. Som Information Security Officer representerar du Group Information Security i IT rådet och bidrar till utveckling av koncernens informationssäkerhetsprinciper. Du kommer att verka för implementering och efterlevnad av ISMS i organisationen samt driva medvetenhet och implementering av Informationssäkerhet inom dina fokusområden. I teamets ansvar ligger också att definiera och granska effektivitet för implementerade security controls.

Du har vad som krävs 

Vi söker en person med akademisk utbildning inom IT och/eller motsvarande erfarenhet från området samt certifieringar CISA, CISM, ESL, CISSP eller liknande.
Du har väl dokumenterad erfarenhet utav Informationssäkerhet- och IT-säkerhet och goda kunskaper om cloud och agila utvecklingsmetoder samt kunskaper av standarder för informationssäkerhet (t.ex. ISO/IEC 27001, ITIL och COBIT).
Du talar flytande svenska och engelska

Som person är du driven, kommunikativ och trygg med en utmärkt förmåga att skapa relationer. Du är prestigelös och nyfiken. Ditt arbetssätt är strukturerat och leveransinriktat med ett utvecklat riskanalytiskt tänk.  

Vi levererar

Vi arbetar i en dynamisk miljö med en varierande vardag. I rollen som Information Security Officer finns det en hög grad av flexibilitet och frihet under ansvar. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. 

Ansök

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Angelica Nelin,
angelica.nelin@headagent.se eller
anton.wennstrom@headagent.se

 

För fackliga kontaktpersoner se www.postnord.com/fackliga