Hemfrid AB

CMO

Hemfrid är Sveriges första och största leverantör av hushållsnära tjänster och erbjuder allt från hemstädning, fönsterputs och barnpassning till flytt- och trädgårdstjänster. Under de senast åren har vi, precis som marknaden, haft kraftig tillväxt och idag är vi över 2 200 medarbetare från hela världen som underlättar vardagen för familjer i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås och Linköping. Vi blickar ständigt framåt och utvärderar hela tiden nya tjänster, erbjudanden och strategiska samarbeten för att underlätta vardagen för våra kunder. Läs mer om Hemfrid här: www.hemfrid.se

Nu söker vi en CMO som vill vara med och bredda och stärka Hemfrids affär- och varumärkesposition genom bl a varumärkesstödjande och försäljningsdrivande aktiviteter, nya samarbeten, fortsatt digitalisering och ökat CRM-arbete.

Rollen som CMO spelar en avgörande roll för att fortsätta den starka tillväxt och utveckling som Hemfrid haft under många år. Du bidrar genom att identifiera möjligheter på marknaden och utarbeta och genomföra marknadsstrategier som stödjer företagets försäljning i stort både gällande nykundsförsäljning samt gentemot befintliga kunder. Du kommer även att ansvara för kommersiell PR, varumärkesstärkande aktiviteter och employer branding.

Du leder ett marknads- och försäljningsteam bestående av en försäljningschef och ca tio st säljare och kundtjänstmedarbetare samt ett marknadsteam som idag består av tre medarbetare. En stor del av ditt arbete är att motivera och utveckla din organisation samt implementera och effektivisera arbetsmetoder och processer. Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Ansvar och uppgifter.

·      Omsätta bolagets vision och mål till marknads- och kommunikationsstrategier i samtliga online- och offlinekanaler.

·      Ansvara för marknadsbudget och se till att den investeras på bästa sätt till maximal effekt.

·      Ansvara för nykundsförsäljning, företagskunder och samarbetspartners.

·      Ansvara för och vidareutveckla företagets CRM-kommunikation.

·      Paketering och kommunikation av tjänster och produkter.

·      Ansvara för employer branding.

·      Analysera och följa marknadens utveckling och förstå konkurrenter och kunder samt mäta och följa upp de satsningar som görs inom marknad.

·      Ansvara för prisstrategi och prisjusteringar.

Erfarenhet.

Vi söker dig som har jobbat med konsumentinriktad tjänstemarknadsföring och försäljning. Du har god ledarerfarenhet och har tidigare arbetat som CMO / Marknadschef – gärna i ett tjänstebolag. Vi utvecklar ständigt vår digitala närvaro vilket ställer krav på hög digital kompetens och god erfarenhet av att jobba med digital marknadsföring.

Du har ett affärsmässigt sinne och en nyfikenhet som hela tiden tar dig framåt. Du motiveras av en arbetsmiljö med högt tempo, stort ansvar under frihet. Du gillar att jobba i team med högt i tak där misslyckanden som leder till lärande och utveckling föredras framför att inte försöka. Det är av vikt att du kan arbeta tvärfunktionellt då du arbetar tätt med affärsutveckling och drift. Vidare är du en strukturerad, modig och handlingskraftig genomförare samtidigt som du kan bygga goda affärs- och samarbetsrelationer.