SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

Fastighetsjurist

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB (publ) är ett av landets ledande företag inom bostadsrätt. Bolagets affärsidé är "Vi skapar och förvaltar värden för bostadsrättsföreningar och bostadsrättshavare ". SBC tillhandahåller kostnadseffektiva tjänster inom ekonomi, teknik och juridik för bostadsrättsföreningar. SBC har kontor på fem orter runt om i landet med totalt cirka 325 anställda. 2018 var koncernens intäkter 436 mkr. Bolaget är noterat på NGM Equity.

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum söker en vass, erfaren fastighetsjurist med vinnarinstinkt och glimten i ögat. Vi söker dig som har relevant erfarenhet inom fastighetsrätten från antingen advokat- eller juristbyrå eller varför inte från bolag eller organisation med lämplig inriktning.

Rollen.

Som jurist på SBC kommer du att biträda bostadsrättsföreningar och övriga kunder i olika slags fastighetsrättsrelaterade frågor genom rådgivning och som juridiskt ombud. Du kommer att arbeta brett inom förenings- och fastighetsrätten med frågor inom såväl bostadsrättjuridiken som hyresrättsjuridiken och dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innefatta bland annat granskning, upprättande och omförhandlingar av avtal, tvistelösning inom och utanför domstol och hyresnämnd, upprättande av rättsliga utlåtanden och arbete med ekonomiska planer. Du kan komma att hålla utbildningar, både internt och externt. Dessutom kommer du att kunna delta som ordförande vid årsmöten/stämmor. Arbetet är självständigt med eget resultatansvar. Kvällsarbete förekommer. Som jurist arbetar du självständigt men har stöd av alla andra jurister i det dagliga arbetet då samarbetet mellan de olika kontoren är stort.

Erfarenheter och kompetens.

Vi söker dig som har en juridisk kandidatexamen samt fyra års relevant yrkeserfarenhet. Som person är du mål- och resultatinriktad. Du är affärsfokuserad med en förmåga att skapa, bibehålla och utveckla goda kundrelationer. Vidare har du en god pedagogisk och tydlig förmåga. Du är strukturerad och analytisk. Kunskaper inom företagsekonomi, fastighetstransaktioner och/eller entreprenadrätt är mycket meriterande. Det är också meriterande om du har egen erfarenhet av styrelsearbete i bostadsrättsföreningar.

Tjänsten är placerad i Stockholm och SBC sitter i moderna lokaler på Södermalm. SBC erbjuder främst bostadsrättsföreningar ett brett utbud av tjänster. Juristavdelningen består av femton medarbetare fördelade på Stockholm, Göteborg och Malmö.