LensWay Group AB

Art Director

LensWay Group är ingen traditionell e-handlare. Vi är passionerade pionjärer inom svensk och europeisk näthandel! Sedan starten år 1999 har vi sett saker med nya ögon för att överträffa våra kunders förväntningar och erbjuda prisvärda linser och glasögon. Alla 100+ anställda brinner för och drivs av missionen ”Improving lives by improving sight”. Synen är en stor gåva, men att se klart är ju långt ifrån självklart. Vi verkar i hela Norden med tre olika varumärken och ägs av det globala optikföretaget EssilorLuxottica. Join us!

Vi söker nu en Art Director till ett av Sveriges största och mest anrika e-handelsföretag, LensWay och avdelningen Group Brand and Communication. Vi letar efter dig med stor kreativitet och passion för grafisk design samt har ett öga för konceptualisering och utveckla varumärken.

Arbetsuppgifter

Du är ansvarig för att det finns en grafisk identitet/manual för LensWays varumärken och kontinuerligt utvecklar dessa för att stödja och maximera deras affärsmål. Till vardags arbetar du operativt med att skapa innehåll och levererar löpande relevant och måluppfyllande grafiskt material anpassat efter målgrupp och kanal. Du är också aktiv i prioriterade projekt för att garantera dess grafiska profil.

Under det kommande året kommer du vara högst involverad i den varumärkesresa som kommer att ske. Därför är det viktigt att du trivs i en miljö med högt tempo, utmaningar och brinner för idéskapande. Du får en ytterst central och kreativ roll på vår kommunikationsavdelning och kommer jobba i ett sammansvetsat team nära grafisk designer, Copy och Brand and Creative Manager.

Relevant erfarenhet och kompetens

  • Minst 2 år gedigen erfarenhet av digital kommunikation
  • Vana att arbeta datadrivet
  • Erfarenhet av InDesign, Photoshop, Illustrator
  • Erfaren kravställare såväl internt som externt
  • Erfarenhet av fotografering / filmning är meriterande
  • Relevant utbildning är meriterande

Personliga egenskaper

Förutom kreativitet och effektivitet är du lite av en ledarfigur med ett framåtlutat mindset. Du är också en digital wizard- som att du är en härlig person. Du har en förståelse för det kommersiella landskapet och kan identifiera och optimera grafik för att maximera försäljningen och stärka varumärkeskännedom. Du är van att ta ut brandplattform i kommunikation – både i rörligt och foto.