LensWay Group AB

Art Director

LensWay Group is not a traditional e-retailer. We are passionate pioneers in Swedish and European e-commerce! Since its inception in 1999, we have seen things with new eyes to exceed our customers expectations and to offer affordable lenses and glasses. All 100+ employees are passionate about and run by the mission "Improving lives by improving sight". Vision is a great gift, but seeing clearly is far from obvious. We operate throughout the Nordic region with three different brands and are owned by the global optics company EssilorLuxottica. Join us!

Vi söker nu en Art Director till ett av Sveriges största och mest anrika e-handelsföretag, LensWay och avdelningen Group Brand and Communication. Vi letar efter dig med stor kreativitet och passion för grafisk design samt har ett öga för konceptualisering och utveckla varumärken.

Arbetsuppgifter

Du är ansvarig för att det finns en grafisk identitet/manual för LensWays varumärken och kontinuerligt utvecklar dessa för att stödja och maximera deras affärsmål. Till vardags arbetar du operativt med att skapa innehåll och levererar löpande relevant och måluppfyllande grafiskt material anpassat efter målgrupp och kanal. Du är också aktiv i prioriterade projekt för att garantera dess grafiska profil.

Under det kommande året kommer du vara högst involverad i den varumärkesresa som kommer att ske. Därför är det viktigt att du trivs i en miljö med högt tempo, utmaningar och brinner för idéskapande. Du får en ytterst central och kreativ roll på vår kommunikationsavdelning och kommer jobba i ett sammansvetsat team nära grafisk designer, Copy och Brand and Creative Manager.

Relevant erfarenhet och kompetens

  • Minst 2 år gedigen erfarenhet av digital kommunikation
  • Vana att arbeta datadrivet
  • Erfarenhet av InDesign, Photoshop, Illustrator
  • Erfaren kravställare såväl internt som externt
  • Erfarenhet av fotografering / filmning är meriterande
  • Relevant utbildning är meriterande

Personliga egenskaper

Förutom kreativitet och effektivitet är du lite av en ledarfigur med ett framåtlutat mindset. Du är också en digital wizard- som att du är en härlig person. Du har en förståelse för det kommersiella landskapet och kan identifiera och optimera grafik för att maximera försäljningen och stärka varumärkeskännedom. Du är van att ta ut brandplattform i kommunikation – både i rörligt och foto.