Swedbank

UX Design Lead

Med 7 miljoner privatkunder och 552 000 företagskunder finns det hissnande möjligheter på Swedbank att göra skillnad och bygga vidare på vår 200 åriga historia. Tillsammans med sparbankerna möter vi kundernas behov i både digitala och fysiska kanaler, och allt där emellan. På Swedbank finns tryggheten och möjligheten att prova nya saker i en stabil miljö med utvecklingsmöjligheter och bra personalförmåner. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats som ger värdefull erfarenhet från varierande projekt inom fintech.

Användarcentrerad design är din arena och du gillar utmaningar. Du vill hjälpa mer än 5 miljoner människor att få bättre koll på sin ekonomi. Stämmer det in på dig? Om ja, kom och jobba med UX hos oss på Swedbank.

Om jobbet:

Du kommer att bli en viktig del i ett stort och ungt UX team. Vi är närmare 40 designers som jobbar hårt med att forma bra kundupplevelser i Swedbanks digitala kanaler.

Vi söker nu en UX Design Lead till den värdeström som inkluderar produktområdena Spara, Pension och Försäkringar. Här fokuserar vi på våra kunders sparande och placeringar i fonder, aktier och andra värdepapper samt på sakförsäkringar. De primära digitala kanaler vi arbetar med är internetbanken och appen. Värdeströmmen består för närvarande av fyra tvärfunktionella agila team.

Som UX Design Lead kommer du dels att arbeta som en del av ett av våra tvärfunktionella team. Varje team består normalt av en designer, en produktägare, en kravanalytiker, ett antal utvecklare och en testare. Men du kommer även att ha ett övergripande UX ansvar för hela värdeströmmen och leda, coacha och vara mentor för alla UX designers i värdeströmmen.

 • Du skapar design baserad på kundinsikter, affärsmål och tekniska möjligheter. Ditt viktigaste verktyg är UX-designprocessen, hela vägen från research till test. Du jobbar iterativt och användartestar löpande för att säkerställa att din design skapar värde för våra kunder och banken.
 • Du känner dig bekväm med att argumentera för värdet av design och kan motivera dina designbeslut för projektens olika intressenter.
 • Du kommer leda och coacha UX designers i värdeströmmen, ge vägledning och råd i deras dagliga UX arbete.
 • Du kommer att planera, samordna och prioritera UX-relaterade aktiviteter inom värdeströmmen tillsammans med teammedlemmar i värdeströmmen.
 • Du kommer att koordinera UX aktiviteter med övriga värdeströmmar, tillsammans med andra UX Lead designers.
 • Du kommer att stödja värdeströmmen med Design Thinking, kunskap och erfarenheter i metoder och arbetssätt för att leverera användarcentrerade lösningar.
 • Du säkerställer att de tvärfunktionella teamen i värdeströmmen följer Brand- och UX-riktlinjer.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen:

 • Minst 5 års erfarenhet av arbete med användarcentrerat designarbete. Erfarenhet av att driva projekt från research, koncept, prototyp till test.
 • Ha arbetat med responsiva webbplatser och mobila appar i agil utveckling.
 • Van vid att arbeta med Sketch, Invision eller liknande designprogram.
 • Triggas av att lösa komplexa utmaningar för att skapa värde för både användare och banken.
 • Gilla teamwork och kunna kommunicera väl på både svenska och engelska.
 • Extra plus om du har erfarenhet av en Lead-roll.

Hos oss blir du en del av ett stort UX team och kan på så sätt vara med och påverka hur banken ska arbeta med UX och utveckling.

Du kanske tidigare har jobbat med:

 • UX/interaktionsdesign på byrå eller in-house

Möjliga nästa karriärsteg:

 • Team Lead
 • Head of UX Design

Varför jobba med mig/oss:

Jag som leder UX-teamet heter Annette Öberg och har förmånen att få arbeta tillsammans med ett gäng fantastiska designers som besitter en imponerande bred och djup designkompetens. Vi lär av varandra och samarbetar för att lösa designutmaningar och för att hjälpa mer än 5 miljoner människor att få bättre koll på sin ekonomi. 

Tillsammans med kollegor inom olika kompetens- och produktområden arbetar vi för ännu starkare kundcentrering och att ständigt testa nya och förbättrade arbetssätt. Vi arbetar hårt men hinner ha kul tillsammans också! Och vi fortsätter att växa.

På Swedbank finns möjligheten att prova nya saker i en stabil miljö med utvecklingsmöjligheter och bra personalförmåner. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats som ger värdefull erfarenhet från varierande projekt inom fin Tech. Vår Design Hub sitter tillsammans med den digitala bankens ledning, affär och utvecklare i hjärtat av Swedbanks moderna huvudkontor i Sundbyberg.

Avdelning: Digital Banking

Ort & Län: Stockholm

Sista ansökningsdag: 19/09/20