Liber AB

Business Controller

Liber är ett av Sveriges ledande läromedelsföretag. Målsättningen är att våra läromedel och vår kurslitteratur ska bidra till att alla lyckas med sina studier, från förskoleklass till högskola. Vi producerar interaktiva läromedel och böcker hand i hand för ett framgångsrikt lärande i skolan.  Våra läromedel utvecklar vi i dialog med lärare, de främsta författarna och forskare. Liber erbjuder även en fullskalig digital utbildning inom SFI och unik branschutbildning riktad mot näringsliv. I vår utgivning har vi också ett brett erbjudande av managementlitteratur.

Är du en analytisk Business Controller med starkt kommersiellt tänk? Har du ett driv att hitta nyckelfaktorerna för att maximera lönsamhet och tillväxt? Vi söker dig med stark genomförandekraft som får förändringar att ske! Du kommer i rollen att bygga och bidra till en resultatorienterad- och affärsmässig kultur.

Om rollen.

Du erbjuds som Business Controller en nyckelroll i bolagets spännande transformationsresa. Det är en ny roll där du kommer att utforska potential och framtid inom utbildningssektorn. Du ställs inför både strategiska och operativa frågeställningar och kommer att arbeta nära ledning samt verksamheten i en internationell miljö. I rollen stöttar du ledning och affärschefer i kommersiella och strategiska beslut genom analys och beslutsunderlag. Du tillhör Finansfunktionen med sex medarbetare och rapporterar till CFO.

Ansvarsområden:

  • Stötta CFO och ledningsgrupp med analys och uppföljning
  • Delaktig i att bygga en plattform avseende struktur och process för att stödja bolagets fortsatta utveckling av affären
  • Identifiera, analysera och följa upp nyckeltal och utfall mot bolagets strategiska mål
  • Marknads- och trendanalys
  • Tätt samarbete med bolagets säljavdelning för att säkerställa säljstrategin mot ställda mål
  • Beräkning av Business case och utvärdering av affärsmöjligheter

Vem är du?

Du är civilekonom eller civilingenjör och har minst fem års erfarenhet som Business Controller med inriktning analys och sälj/marknad. Vi tror att du kanske har arbetat med affärsutveckling eller som managementkonsult. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Excel. 

Du är prestationsinriktad och har ett starkt intresse för verksamhetsutveckling. Vi tror vidare att du är analytisk och har en vilja att utmana, övertyga och att se nya perspektiv. Du trivs med detaljerna och att leverera kvalitet är en självklarhet för dig, samtidigt som du har ett helhetsperspektiv och en kommersiell förmåga. För att passa i rollen behöver du trivas med att ta initiativ och att interagera med många delar i organisationen. Du är en lagspelare och mån om att tillsammans med dina kollegor driva förändring i bolaget.