Svenska Spel AB

Hållbarhetschef

Att jobba på Svenska Spel rymmer många upplevelser. Vi är svenska folkets spelbolag som förebygger spelproblem, som sponsrar idrottsrörelsen på alla nivåer och låter vinsten gå tillbaka till samhället. Hos oss kan du känna pulsen, våga drömma stort och stolt erbjuda spel som är till glädje för alla. Vi är omtänksamma kollegor som tar fram det bästa hos varandra, vi har ledare som utmanar och stöttar, vi investerar i dig, din hälsa och kompetens. Du kommer spela en viktig roll när vi skriver nästa kapitel i Svenska Spels historia. Nu satsar vi framåt för en ännu större upplevelse – för våra kunder, för samhället, för dig.

Brinner du för affärsorienterat hållbarhetsarbete med fokus på spelansvar – då har vi utmaningen för dig!

Svenska Spel är hela Sveriges spelbolag med ett starkt varumärke som bygger på spelglädje och ansvar och hela vår vinst går tillbaka till samhället. Vi är idrottens bästa vän och Sveriges största idrottssponsor. Vårt uppdrag är att erbjuda svenska folket spel på ett ansvarsfullt sätt. Vårt viktigaste område inom hållbar utveckling är spelansvaret.

Jobba för en större upplevelse

Som hållbarhetschef på Svenska Spel ansvarar du för att Svenska Spel-koncernen fortsätter vara ledande inom spelansvar och att vi bidrar till en långsiktigt hållbar utveckling inom spelbranschen. Till din hjälp har du kompetenta medarbetare inom hållbarhet och spelansvar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att leda arbetet med att långsiktigt utveckla och stärka spelansvaret och hållbarhetsarbetet inom koncernen. Allt i samarbete med ditt team och våra affärsområden.

Tillsammans med ditt team följer du upp koncernens arbete med hållbarhet och spelansvar så att det är i enlighet med gällande lagstiftning, standarder och direktiv från vår ägare samt certifieringar inom området. I arbetet ingår rapportering av efterlevnad och proaktivt arbete inom hållbarhet och spelansvar till koncernledning, styrelse, ägare och tillsynsmyndigheter.

Är du den vi söker?

Du är kreativ och nytänkande, med ett stort intresse för affärsorienterat hållbarhetsarbete. Du är också analytisk, strukturerad, resultatorienterad och den som får saker att hända. Som person drivs du av utveckling och innovation. Som ledare brinner du för att leda, inspirera och engagera dina medarbetare.

Du har:

  • Gedigen och bred erfarenhet av liknande arbete samt ledarskap.
  • Goda kunskaper inom och erfarenhet av affärsdrivet hållbarhetsarbete, gärna från en reglerad bransch.
  • Erfarenhet av förändringsarbete och har arbetat med kravställning och implementering av tjänster.
  • Akademisk utbildning med inriktning mot hållbarhet/marknadsföring/kommunikation.
  • Relevant kompetens inom juridik och compliance.
  • Goda kunskaper i det svenska och engelska språket i både tal och skrift.
  • Kunskap om spelbranschen och sportintresse är ett plus

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placering är valbart då vi sitter i inspirerande lokaler både i Arenastaden i Solna och på huvudkontoret i Visby.