PRA Group

Legal Counsel

PRA Group Sverige AB är en global ledare när det gäller hantering av förfallna konsumentfordringar. Bolaget grundades 1996 och är idag drygt 5 000 medarbetare i 14 länder i Europa och USA.PRA Group köper förfallna konsumentfordringar från bl.a. bank och kreditmarknadsbolag och i deras verksamhet, söker de hitta lösningar för deras kunder som är anpassade efter individuella ekonomiska förutsättningar. Självklart bedrivs verksamheten i enlighet med god inkassosed och tillämplig lagstiftning. PRA Group är börsnoterat (Nasdaq: PRAA).

Nu söker PRA Group Sverige en Legal Counsel till sitt huvudkontor. Legal Councel är en nyckelroll inom den operativa verksamheten i Sverige då du kommer att vara ytterst ansvarig för den juridiska expertisen för PRA Sverige AB. Hos PRA Group är du en naturlig del av en internationell organisation och arbetar i nära samarbete med din motsvarighet i de nordiska länderna. Tjänsten är placerad på PRA Groups Sveriges huvudkontor i Uppsala i fräscha och moderna lokaler.

Om tjänsten

Som Legal Counsel arbetar du nära vårt operativa team och bidrar med rådgivning och support i de mer komplexa ärendena. Du driver ärenden i domstol vid behov. Du är ansvarig för intern kontroll och avvikelsehantering och du säkerställer uppföljning av regeländringar och uppdaterar PRA Groups policys för den svenska verksamheten. Du arbetar nära och rapporterar till Collection Manager.

Du är den lokala mottagaren av koncerngemensamma initiativ inom juridiska frågor. Du är landets bollplank i den här typen av frågor till den globala organisationen och samtidigt ger och tar feedback. Du kommer att representera PRA Group gentemot myndigheter och i dialog med skuldrådgivare/advokater vid behov. Det är en spännande och dynamisk roll i ett stort internationellt bolag. Det ger verkligen dig som medarbetare stora möjligheter att vara med och växa och utvecklas.

Tidigare erfarenhet

  • Juridisk kandidatexamen
  • 5+ års affärsjuridisk erfarenhet som bolagsjurist eller från advokatbyrå
  • Erfarenhet av/intresse för inkassorätt är önskvärd

Om dig

  • Vi värdesätter en starkt inre drivkraft och affärsorientering. Förmågan att kommunicera och bygga relationer är en tydlig framgångsfaktor i denna roll.
  • Då du kommer att agera som en expert och rådgivare är det viktigt att du som person är strukturerad och har lätt att fatta beslut och kommunicera dessa till andra.
  • Du behärskar svenska och engelska språket såväl i tal som skrift

Vad erbjuder PRA Group?

PRA Group är en stabil och global ledare av köp och hantering av förfallna konsumentfordringar med en nisch mot finansiella fodringar. PRA Group arbetar långsiktigt vilket präglar såväl investeringsbeslut som den dagliga kundhanteringen. PRA Group Sverige är del av en internationell verksamhet och arbetar i nära samarbete med såväl europeisk ledning som PRA Groups ledning i USA.