LeasePlan Sverige AB

Remarketing Manager

LeasePlan är världsledande inom operationell billeasing och en av de internationellt ledande aktörerna inom fleet management. För närvarande har vi kontor i 32 länder fördelade på fyra kontinenter med 7 400 anställda som tillsammans förvaltar 1,67 miljoner fordon. Vi är specialister på finansiering och hantering av leasingbilar, över hela världen. Trots våra över femtio år i branschen utmanar vi ständigt våra kunskaper för att kunna fortsätta att stödja våra kunder med de bästa programmen och systemen.LeasePlan genomför en spännande utvecklingsresa med nya ägare, ledning och anpassning till förändrade kundbeteenden. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder elbilar, bilpooler och allt från leasing till kompletta mobilitetslösningar för ett modernt samhälle.

Verksamheten i Sverige startade 1995 och idag är LeasePlan Sverige marknadsledande inom operationell leasing och fleet management med en total vagnpark om cirka 29 000 fordon. LeasePlan Sverige erbjuder kompletta kostnadseffektiva lösningar för förvaltning, drift, finansiering, övervakning och kontroll av bolagets bilar för privat såsom offentlig sektor. Dessutom erbjuds praktiska tjänster såsom underhåll/reparationer, försäkring, hyrbilar, bränslekort samt omfattande råd om vagnparken. 

För att stärka affären och vårt erbjudande letar vi efter vår nästa Remarketing Manager!

Arbetsuppgifter:

Som Remarketing Manager på LeasePlan arbetar du i en global miljö i ett spännande bolag med stort fokus på innovation, affärsutveckling och tillväxt.

Du är övergripande ansvarig för remarketing processen. Inom ramen för uppdraget hantera du och två direktrapporterande medarbetare uppdraget. Tillsammans driver ni arbetet med att hantera alla begagnade bilar och processerna kring det. Du har även uppdraget att driva samarbetet med LeasePlans leverantörer, bland annat CarNext.com och samarbetsformerna med dem som partners. Du är medlem i Operationsteamets ledningsgrupp.

Du arbetar mycket tvärfunktionellt i organisationen och rapporterar till Operations Director. Det är ett stort fokus på att bygga en affär som är effektiv, lönsam och modern med tydliga processer och ett långsiktigt men ett dynamiskt fokus.

Du:

  • Älskar att vara när kunderna och är jordnära samt ansvarar för den dagliga verksamheten
  • Har förmågan att jobba långsiktigt med strategiarbete
  • Definierar, mäter och agerar på relevanta nyckeltal
  • Driver på utvecklingen inom remarketing affären både i det stora och i det lilla
  • Arbetar nära de kommersiella teamen för att stärka affären baserat på kommunikation, tillväxt och lönsamhet

Om dig:

Du har med dig relevant erfarenhet av bilbranschen. Du är en ”people person” och har en förmåga att entusiasmera och delegera samtidigt som du drivs av en strategisk utmaning.

Du är bra på att analysera och paketera erbjudanden samt att göra smarta ”affärer”. Vidare har du god planerings- och problemlösningsförmåga samt förstår vikten av effektiva arbetssätt. Du kommer gärna upp med nya idéer och förslag förändringar och ser positivt på utveckling.

Du kommer till LeasePlan med en relevant akademisk utbildning och har minst 5 års erfarenhet från branschen. Du har gärna med dig erfarenhet av ledarskap antingen direkt eller indirekt. Akademiska meriter är dock inte allt för oss på LeasePlan. Vi lägger stor vikt vid personlighet och faktorer som driv, integritet, engagemang, affärsmässighet och samarbetsförmåga.

Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och på engelska.