Länsförsäkringar AB

Produkt- och erbjudandeansvarig Kapitalförsäkring

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Länsförsäkringar AB har i uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte riktigt är som alla andra. 

Vill du ha ett av branschens bästa jobb inom pension och sparande? Då söker vi dig som vill driva utveckling av Länsförsäkringar Fondlivs kapitalförsäkringserbjudande. Till gruppen Spar inom Produkt & Erbjudande söker vi nu en Produkt- och erbjudandeansvarig för vår kapitalförsäkringsaffär.

Om jobbet

Hos oss får du en viktig roll i vårt utvecklings- och förvaltningsarbete av erbjudanden och produkter inom kapitalförsäkring. I avdelningens mål ingår att säkerställa ett konkurrenskraftigt pensions- och sparerbjudande som stöttar en hög tillväxt samtidigt som det uppfyller gällande lagar, regelverk och uppsatta lönsamhetsmål. Rollen innebär att du blir den som har det övergripande ansvaret för kapitalförsäkrings-erbjudandet. Rollen ställer stora krav på affärsmässighet, hantering av strategiska frågor och ett stort intresse för affären där prissättning, regelverk, produktstrategi, ny- och avveckling av produkter är typiska frågor för rollen.

Du planerar, prioriterar och genomför uppdrag i samarbete med kollegor inom både din avdelning och andra verksamheter, främst inom Länsförsäkringar Fondliv men även inom andra affärsenheter. 

Dina arbetsuppgifter består av att:

  • Proaktivt driva utveckling och förvaltning av Fondlivs kapitalförsäkringserbjudande utifrån affärsmål, regelverk och lönsamhetskrav
  • Beställa och kravställa utvecklingsfrågor kopplade till produkterbjudandet
  • Ta fram strategi för produkterbjudandet inklusive produktens prissättning
  • Omvärlds- och konkurrentbevaka inom produktområdet samt initiera anpassningar och förbättringar
  • Löpande säkerställa att produkterbjudandet efterlever lagar och regelverk
  • Analysera och utvärdera produkterbjudandets lönsamhet och prissättning
  • Aktivt bidra med input till produktens prissättning i befintlig och nytecknad affär
  • Säkerställa att det finns en god kunskap i organisationen om produkterbjudandet
  • Identifiera och ta fram åtgärdsplaner för risker inom produktområdet och säkerställa genomförandet av dessa

Utbildning och erfarenhet 

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi och/eller juridik, eller att du har förvärvat dig motsvarande kunskaper genom din yrkesroll. Vi vill också att du har erfarenhet av livförsäkringsmarknaden med ett affärsnära perspektiv där strategiska frågeställningar förekommer.

Vem är du?  

Vi söker dig som har ett genuint försäkringsintresse och med ett särskilt intresse och/eller erfarenhet av kapitalförsäkring. Vi tror att du har erfarenhet från produktspecialist/produktutvecklingsroll eller motsvarande. Du gillar att sätta dig in i detaljer, samtidigt som du har en förmåga att tänka strategiskt och innovativt. Du är drivande, jobbar självständigt och fattar beslut på egen hand men trivs också med att samarbeta med många olika intressenter och skapa resultat genom en laginsats. Du har ett analytiskt förhållningssätt, är affärsorienterad och tänker på kund ur ett helhetsperspektiv. Du har god pedagogisk och kommunikativ förmåga, kan tydliggöra komplex information både i muntlig och skriftlig form och delar med dig av kunskap till dina kollegor.

Varför arbeta hos oss och ha mig, Erica Svensson, som din blivande chef

Vi som arbetar inom Produkt& Erbjudande har möjlighet att påverka erbjudandet till våra kunder på riktigt. Och om du, som vi, tycker att det är en spännande tid att driva utveckling av pensioner och försäkring i och vill ha utrymme att kunna göra skillnad så har vi rollen för dig. Rollen som produkt- och erbjudandeansvarig kapitalförsäkring ingår i ett team med försäkringsspecialister.

Som din chef är jag intresserad av att skapa förutsättningar för hur du kan bidra med din kunskap och dina idéer och utvecklas att nå din fulla potential. Jag tycker det är viktigt att vi som jobbar ihop drivs av nyfikenhet, engagemang att hitta lösningar. Vi tar gärna initiativ till att driva förbättringar och vi vill att du gör det också. I mitt ledarskap utgår jag från att involvera, skapa tillit och förtroende – till varandra i organisationen, till våra samarbetspartners och till våra kunder som gett oss förtroendet att förvalta deras pengar. Då kan vi som grupp åstadkomma resultat på riktigt.