Liber AB

Interim Senior Controller

I mer än 120 år har vi på Liber utvecklat läromedel, kurs- och managementlitteratur, tillsammans med de främsta forskarna, författarna och inspiratörerna i näringslivet.Utbildningsbranschen, och vi med den, befinner oss i en digital transformation vilket skapar nya fantastiska möjligheter att utveckla produkter och tjänster som maximerar lärande.Varje dag går vi på Liber till jobbet för att göra skillnad i människors liv, fast beslutna att leda utvecklingen inom utbildning och därmed bidra till ett Sverige där alla lyckas med sina studier. Vi står för likvärdigt lärande, där alla ska ha samma förutsättningar att utveckla kunskap, oavsett bakgrund.En Liberprodukt ska underlätta lärandet, locka till nyfikenhet och utmana läsaren att ställa nya frågor. När vi tillsammans förädlar idéer, forskning och kunskap till högkvalitativa produkter, tryckta som digitala, bidrar vi till ett demokratiskt och öppet samhälle. Och till kunskap som gör skillnad. Vi är medlemmar i branschorganisationerna Läromedelsföretagen och Swedish Edtech Industry. Liber är en del av den europeiska gruppen Infinitas Learning, som är ett av Europas ledande utgivningsföretag. I koncernen ingår, förutom Liber, också Noordhoff Uitgevers (Nederländerna) och Plantyn (Belgien) och IL Tech. Infinitas Learning ägs av NPM Capital.

I rollen som Senior Business Controller stöttar du ledning och affärschefer i kommersiella och strategiska beslut genom analys och beslutsunderlag. Du tillhör Finansfunktionen med sex medarbetare och rapporterar till CFO.

Ansvarsområden:

  • Analys och uppföljning av utfall och nyckeltal med lönsamhetsfokus
  • Ansvarig för delar av den månatliga boksluts- och rapporteringsprocessen
  • Delaktig i att utveckla struktur och processer för att stödja bolagets fortsatta utveckling av affären

Vem är du?

Du är civilekonom eller civilingenjör och har minst fem års erfarenhet som Business Controller med inriktning analys och uppföljning. Vi tror att du har arbetet nära verksamheten och stöttat upp med struktur, återkoppling och analys med fokus på att driva affären vidare. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Excel. 

Du är prestationsinriktad och har ett starkt intresse för att utveckla verksamheten framåt. Vi tror vidare att du är analytisk och har en naturlig förmåga att kommunicera finansiella utfall och förmedla drivarna av lönsamheten i affären till verksamheten. Du trivs med detaljerna och att leverera kvalitet är en självklarhet för dig, samtidigt som du har ett helhetsperspektiv och förståelse för hela affären. För att passa i rollen behöver du trivas med analysen men också att proaktivt ta initiativ och att interagera med många delar i organisationen. Du är en lagspelare och mån om att tillsammans med dina kollegor driva förändring i bolaget