Folksam

Senior Analytiker

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Gruppen består av cirka 4 000 medarbetare och dess vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld. De är engagerade i det kunderna bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.Folksam är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Folksam stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar Folksam aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Vill du vara en nyckelperson i Folksams satsning på prisanalys inom affärsområde Sak? Drivs du av att kombinera affärsförståelse, kundbeteenden och avancerad analys med en förmåga att tänka nytt?

Folksams affärsområde Sak befinner sig i en expansiv fas och satsar på att förstärka och utöka analysenheten. För Folksams räkning söker vi en Analytiker/Data scientists till avdelningen Prissättning med ansvar för att genomföra avancerad analys och modellering kring våra kunder och deras beteenden för att bidra till konkreta actions. Idag består avdelning av sex engagerade prisanalytiker där en central del av arbetssättet är att aktivt dela kunskaper och ständigt utveckla modeller och metoder. Arbetet bedrivs i nära samarbete med kollegor från Erbjudandesektionerna, controllers, kundanalytiker, aktuarier, andra analytiker och kollegor från IT-enheten. 

Ditt uppdrag inom avdelning Prissättning

  • Analysera effekter och kundbeteenden för att skapa förståelse för vad som driver lönsamhet och identifiera potential.
  • Utveckla metoder för prissättning som leder till att Folksam når sina affärsmål.
  • Agera analysstöd till Erbjudandesektionerna.
  • Gräva i data för att forma insikter och actions.
  • Testa och kravställa nya verktyg, metoder och modeller inom området.

Den nybildade Sektionen Analys Sak har de gemensamma uppdraget att bidra med analyser och underlag som möjliggör en långsiktigt lönsam och hållbar affär. Sektionen består av avdelningarna Prissättning, Affärscontrolling, och Marknadsinsikter.

Är du den vi söker?

Vi vill att du har en magister/masterexamen eller motsvarande inom matematik, statistik eller är civilingenjör med matematiskt intresse och minst 2 års arbetslivserfarenhet inom prissättning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av prisanalys inom området sakförsäkring, datahantering och programmering i tex SAS, SQL, R eller Python. Det är även meriterande med bakgrund inom riskförsäkring samt erfarenhet av att jobba med något visualiseringsverktyg exempelvis Spotfire, Power BI eller QlickView/Sense.

Som person har du ett eget driv, är nyfiken, analytisk och affärsorienterad med koll på detaljer samt en ständig vilja att förbättra och utvecklas.