PostNord Strålfors AB

Resultatdriven HR Business Partner med inriktning Learning & Development

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starkare kundrelationer. Vi erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar. Fokus för arbetet är att skapa en positiv upplevelse för våra kunders konsumenterPostNord Strålfors ingår i PostNord koncernen, den ledande kommunikations- och logistikkoncernen i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i fyra länder och har cirka 700 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder (2019).

Attraheras du av att få arbeta i en dynamisk och snabb föränderlig miljö̈ i ett nordiskt företag som växer och som är ledande inom digital kommunikation? Lockas du av att arbeta affärsmässigt med hela HR-området och brinner lite extra för kompetens, utbildning, lärande och Employer Branding.

Vi söker omgående en resultatdriven HR Business Partner med inriktning Learning & Development där du kommer att fungera som en strategisk affärspartner till våra chefer runt om i organisationen. Du kommer att ge praktisk och strategiskt stöd beträffande frågor som berör personal, processer, organisationsutveckling, kompetenser och Employer Branding. I samråd med respektive verksamhetschef ansvarar du också för att HR-processer och riktlinjer efterlevs inom verksamheten. Till detta kommer du även att vara stöd till vår Head of HR & Communication. Låter detta intressant? Då kan det här vara rätt utmaning för dig!

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Fungera som affärspartner till verksamhetschefer i operativa och strategiska HR-relaterade frågor.
 • Arbeta konsultativt för att stödja cheferna i verksamheten i deras arbete med att coacha/motivera sina medarbetare för att driva sina funktioner.
 • Aktivt bidra i verksamhetschefers ledningsgrupper genom att ge stöd och support avseende behov av åtgärder inom HR området.
 • Samordning och uppföljning för HR aktiviteter, tex Employer Branding, medarbetarundersökning, rekrytering, ledarskap, kompetensförsörjning och årliga lönerevisioner.
 • Ansvarig för att kartläggning av behov inom employer branding, kompetensutveckling, ledarskaps- och kompetensförsörjning sker.
 • Tillhandahålla verktyg, metoder samt ge praktiskt och strategiskt stöd beträffande frågor som berör personal, processer, organisationsutveckling och kompetenser.
 • I samverkan med verksamhetschef säkerställa implementeringen och efterlevnad av koncernens HR-strategi, processer, policyer, metoder och verktyg inom verksamhetsområdet.
 • Etablera, utveckla och bevara goda relationer med de fackliga företrädarna och ge stöd till cheferna vid förhandlingar.

Du kommer att ingå i ett team på fem personer. Vi är ambitiösa, målinriktade och har en hög leverans, men kärnan är alltid att vi har roligt tillsammans och att vi har många skratt och en härlig gemenskap.

Vi vänder oss till dig som har

 • Minst 3 års erfarenhet från arbete inom HR området och i en liknande roll med fokus på Learning & Development.
 • Tidigare erfarenhet inom Employer Branding.
 • Förmåga att arbeta strategiskt och målinriktat.
 • God logisk och analytisk förmåga.
 • Helhetssyn och förmåga att sätta in arbetet i sitt rätta sammanhang.
 • Kommunikativ, ha lätt för att bygga relationer och hög integritet.
 • God förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Akademisk examen inom personalområdet eller motsvarande.

Som person har du ett brinnande intresse för HR-området och är väl uppdaterad på nya trender. Du gillar att samarbeta och är duktig på att bidra med kompetens, tankar och idéer. Vidare ser vi att du är prestigelös med en mycket god kommunikativ förmåga. Du är handlingskraftig och räds inte att kavla upp ärmarna när det behövs. Du har en god problemlösningsförmåga samt är van vid att arbeta både självständigt och i team.

Vi erbjuder dig en inspirerande och kreativ miljö med erfarna kollegor på ett nordiskt företag som är ledande på marknaden för digitala kommunikationslösningar. Flera av våra kunder är marknadsledande inom sina områden på den Nordiska marknaden. Du kommer att ställas inför utmaningar som är både stimulerande och lärorika.